Φυσικό αέριο: «Καμπανάκι» στη Σουηδία για μπλακ άουτ τον χειμώνα

«Καμπανάκι» σε νοικοκυριά και εταιρείες για πιθανές διακοπές ρεύματος τον χειμώνα, σήμανε η σουηδική κυβέρνηση λόγω της μείωσης των εξαγωγών φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

«Ο κίνδυνος διακοπών είναι υπαρκτός και οι Σουηδοί πρέπει να προετοιμαστούν για αυτό», δήλωσε ο υπουργός Πολιτικής Άμυνας Καρλ-Όσκαρ Μπολίν σε συνέντευξη Τύπου.
Μάλιστα, ο υπουργός έδωσε μάλιστα και «πολεμικές» οδηγίες στα νοικοκυριά, όπως σε περίπτωση διακοπής ηλεκτροδότησης να μαζευτούν σε ένα δωμάτιο ώστε να διατηρηθεί για περισσότερο η θερμότητα.

Οι επίσημες συστάσεις περιλαμβάνουν τη διατήρηση ενός ραδιοφώνου με μπαταρία, φακών, εμφιαλωμένου νερού και φαγητού που είναι εύκολο στην προετοιμασία.Σε περίπτωση διακοπής λειτουργίας ηλεκτροδότησης, τα νοικοκυριά θα πρέπει να ορίσουν ένα δωμάτιο στο οποίο θα μπορεί να μείνει η οικογένεια για να διατηρείται η θερμότητα για μεγαλύτερη διάρκεια, συμπλήρωσε ο υπουργός. «Είναι καλύτερα να είμαστε προετοιμασμένοι, παρά όχι. Αυτό δεν είναι μια απόπειρα κινδυνολογίας», τόνισε ο Μπολίν.
Ο ίδιος σημείωσε: «Η Σουηδία δεν έχει βρεθεί ποτέ σε αυτήν την κατάσταση». Οι τιμές ενέργειας στην Σκανδιναβία αυξήθηκαν φέτος εν μέσω φόβων ότι οι περικοπές στις εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη θα οδηγήσουν σε ελλείψεις και η σουηδική …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss