Γαλλία: «Έγκλημα πολέμου» τα πυραυλικά χτυπήματα της Ρωσίας στην Ουκρανία

Τα ρωσικά πλήγματα κατά της Ουκρανίας συνιστούν «έγκλημα πολέμου», κατήγγειλε η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολονά μέσω Twitter.

«Καταδικάζω με την μεγαλύτερη δριμύτητα τις σημερινές αδιάκριτες ρωσικές επιθέσεις. Η στόχευση του άμαχου πληθυσμού συνιστά έγκλημα πολέμου», έγραψε η Κατρίν Κολονά.
Ο όρος «έγκλημα πολέμου» χρησιμοποιήθηκε επίσης από την Ευρωπαϊκή Ενωση για την καταδίκη των σημερινών πυραυλικών επιθέσεων σε ολόκληρη την Ουκρανία. Το Βερολίνο ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα συμμετάσχει στην αυριανή σύνοδο κορυφής των χωρών της Ομάδας των 7 (G7), η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 15.00 ώρα Ελλάδος μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την «βαθιά του ανησυχία» για τα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα κατά της Ουκρανίας, διατύπωσε για μία ακόμη φορά την πλήρη υποστήριξή του προς την Ουκρανία κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και εξέφρασε την προσήλωση της Γαλλίας στην ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο, περιλαμβανομένης της αποστολής στρατιωτικού υλικού, ανακοίνωσε η Προεδρία της Γαλλίας.
Διαβάστε επίσης:

ΕΕ: Kαταδικάζει τις «αποτρόπαιες επιθέσεις» στην Ουκρανία

Ο Μακρόν στο πλευρό της Ουκρανίας, υπόσχεται βοήθεια στον απόηχο των ρωσικών επιθέσεων
Τρεις ρωσικοί πύραυλοι κρουζ παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Μολδαβίας


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss