Game of Thrones: Χόντρυνε το “παιχνίδι”, με τους χάκερς να απαιτούν λύτρα

Oι χάκερ που επιτέθηκαν στο ΗΒΟ αποκτώντας πρόσβαση σε terabytes δεδομένων -αν και δεν είναι αυτοί που διέρρευσαν το τέταρτο επεισόδιο του Game of Thrones πριν την προβολή του- απαιτούν λύτρα για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Οι χάκερ διέρρευσαν το σενάριο του πέμπτου επεισοδίου του έβδομου, προτελευταίου κύκλου, που ακόμη δεν έχει προβληθεί. Επιπλέον έκαναν διαθέσιμα έγγραφα της εταιρίας του ΗΒΟ και πληθώρα από video άλλων παραγωγών του δικτύου.

Οι χάκερ ισχυρίζονται ότι έχουν στη διάθεση τους 1.5TB δεδομένων συνολικά ωστόσο το HBO αρνείται μέχρι στιγμής ότι δέχθηκε επίθεση στο δίκτυο των email του.

Η πρόσφατη διαρροή φέρει την υποσημείωση “Το ΗΒΟ καταρρέει” (HBO is falling) αναφέρει σε δημοσίευμα του η ιστοσελίδα του Wired. Πέρα από το σενάτιο και τα video η διαρροή αφορά και σε νομικά έγγραφα, συμβόλαια, μισθολογικές καταστάσεις του ΗΒΟ. Επιπλέον σύμφωνα με το Associated Press κάποια έγγραφα εμπεριέχουν προσωπικά στοιχεία και τηλέφωνα των πρωταγωνιστών του Game of Thrones.

«Διεισδύσαμε με επιτυχία στο δίκτυό σας. Η ΗΒΟ ήταν ένας από τους δυσκολότερους στόχους μας, αλλά τα καταφέραμε (μας πήρε έξι μήνες)», έγραψαν οι χάκερ στο μήνυμά τους.

Η απαίτηση μας είναι ξεκάθαρη και μη διαπραγματεύσιμη, συνεχίζουν: “απαιτούμε το ποσό των 6 εκατομμυρίων δολαρίων σε bitcoin, για να μη διαρρεύσουμε περισσότερα δεδομένα“. “Το ΗΒΟ ξοδεύει 12 εκατομμύρια δολάρια για έρευνα αγοράς και άλλα πέντε εκατομμύρια για να προωθήσει τον έβδομο κύκλο του Game of Thrones. Μπορεί λοιπόν να μας θεωρεί ένα ακόμη απαραίτητο έξοδο για να προωθήσει τα συμφέροντα του” σημειώνουν.

Το αίτημα των λύτρων φέρει την υπογραφή “Mr Smith“.

Οι χάκερ έχουν δώσει στο ΗΒΟ τελεσίγραφο τριών ημερών για να τους καταθέσει το ποσό και να αποφύγει μεγαλύτερη καταστροφή και έκθεση. Το ΗΒΟ ανέφερε, επίσης, ότι συνεχίζει τις έρευνες επιμένοντας ότι δεν υπάρχει παραβίαση στο σύστημα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου οπότε και δεν συντρέχει σοβαρός λόγος ανησυχίας.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss