Game of Thrones… Travel! – Γνωρίστε τα μέρη που γυρίζεται η δημοφιλής σειρά

Μπορεί να έχουν περάσει αρκετές μέρες απο το εντυπωσιακό φινάλε της 7ης σεζόν, της πιο εμπορικής σειράς όλων των εποχών, αλλά το “χιόνι” που άφησε πίσω του ο Night King, δεν λέει να καταλαγιάσει! και φυσικά σαν φανατικοί θαυμαστές, ψάχνουμε τρόπους για να απασχοληθούμε, μέχρι η θρυλική σειρά να επιστρέψει στις οθόνες μας με την 8η και τελευταία σεζόν.

Ένας λόγος (απο τούς πολλούς), που η σειρά είναι τόσο επιτυχημένη, εκτός απο τούς υπέροχους χαρακτήρες, είναι τα εντυπωσιακά εφέ. Εφέ που ζωντανεύουν δράκους και φτιάχνουν ολόκληρους στρατούς και πολιτισμούς. Αυτό όμως που δεν χρειάζεται (η σχεδόν), την βοήθεια των μάγων των CGI, είναι τα μαγευτικά τοπία, τα οποία είναι πραγματικά… και ενα αεροπορικό εισιτήριο μακριά. Βόρεια Ιρλανδία, Κροατία, Ισπανία, Μαρόκο. Απλά διαλέγεται και βρίσκεστε αυτόματα στο King’s Landing, στο Dorn, στο Winterfell, η σε όποια άλλη μαγική πόλη του Westeros θέλετε να δείτε από κοντά.

Η Βόρειος Ιρλανδία κρατάει την “μερίδα του λέοντος” με μερικές απο τις αγαπημένες σκηνές να έχουν γυριστεί εκεί. Για παράδειγμα το δάσος του Winterfell όπου ο Ned Stark βρήκε τους ανταρόλυκους είναι το Πάρκο Tolimor. Στην Βόρεια Ιρλανδία όμως βρίσκεται και το σπίτι των Stark, το Winterfell. Το κάστρο Ward χρονολογείται από τον 18ο αιώνα και βρίσκεται κοντά στο χωριό Strangford στο County Down.

Μία από τις πιο γνωστές τοποθεσίες, η οποία “έπαιξε” πολύ στήν πρώτη σεζόν, είναι το Kingsroad, ένας δρόμος μυστικιστικός, που νομίζεις οτι έχει ξεπηδήσει απο τις σελίδες του Tolkien και ενώνει το King’s Landing με το Τείχος. Το Dark Hedges, όπως λέγεται πραγματικά ο δρόμος επισκέφτονται πλέον δεκάδες τουρίστες κι αν θέλετε καλές φωτογραφίες θα πρέπει να πάρετε θέση πολύ νωρίς.

Και τελειώνουμε το ταξίδι στήν Βόρειο Ιρλανδία, με το Μονοπάτι του Γίγαντα (Giant’s Causeway), μια έκταση 40.000 κομματιών απο ενωμένες πέτρες ηφαιστείου που θυμίζουν μία έκρηξη που έγινε τα αρχαία χρόνια. Στην περιοχή έχουν γυριστεί πολλές σκηνές του GoT, με χαρακτηριστική αυτή όπου η Melisandre γέννησε το μωρό-σκιά εκτελεστή.

Μαρόκο, Aït Benhaddou… μια πόλη που δείχνει σαν να έχει βγει, στην κυριολεξία μέσα από ένα μυθιστόρημα φαντασίας. Οι φίλοι του Game of Thrones θα το θυμούνται ως το σπίτι των Άσπιλων όπου η Daenerys παραλίγο να χάσει τη ζωή της.

Στο πανέμορφο Dubrovnik, βρήκε το “σπίτι” του το King’s Landing. Τα πανέμορφα πλακόστρωτα σοκάκια της Κροατικής πόλης είναι αυτά που έχουν περπατήσει οι πρωταγωνιστές της σειράς, αυτά που έχουν γυριστεί πολλές σημαντικές σκηνές όπως η διαδρομή της «ντροπής» για την Cersei .

Και η Ισπανία, όμως, “πρωταγωνιστεί” στο GOT, με το Dorn, το Meryn, το Dragonstone και τα παλάτια των Martell, να αποτελούν στην πραγματικότητα κομμάτια της Ιβηρικής χερσονήσου.

Στην Σεβίλη βρίσκεται το παλάτι Alkazar, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως το σπίτι των Martell, με τους πανέμορφους κήπους.Πρόκειται γαι το παλαιότερο παλάτι στην Ευρώπη που ακόμα χρησιμοποιείται.

Για κλείσιμο, αφήσαμε το εντυπωσιακό Dragonstone, το οποίο βρίσκεται 35 χιλιόμετρα μακριά από το Bilbao στον κόλπο του Μπισκεϊ και ονομάζεται Gaztelugatxe δηλαδή «κάστρο από βράχο».

Και ενω τα 241 σκαλιά που ανεβαίνουν από την ακτή μέχρι το παλάτι των Targaryen μπορεί να βρίσκoνται στο Bilbao, η ακτή, όμως, του Dragonstone, δεν βρίσκεται στην Ισπανία, αλλά στην Ιρλανδία και ονομάζεται Downhill strand.

Καλά ταξίδια….

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss