Γεροδήμος: Τον σημαντικότερο ρόλο διαδραματίζει η σωστή εκμάθηση της κολύμβησης

Για τους κύριους παράγοντες των αυξημένων περιστατικών θαλάσσιων πνιγμών στην Ελλάδα, αλλά και τα «βήματα» που πρέπει να ακολουθηθούν για την ανατροπή του φαινομένου, μίλησε ο Γεροδήμος Βασίλειος, Καθηγητής Προπονητικής στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

«Η σωστή εκμάθηση της κολύμβησης και η γνώση και τήρηση βασικών κανόνων ασφάλειας θα μπορούσαν να μειώσουν άμεσα τον αριθμό των συμπολιτών μας που χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο από πνιγμό», τόνισε στο Data Project και το Newsbomb.gr, για τις σημαντικότερες στρατηγικές που πρέπει να υιοθετήσουν πολίτες και φορείς, ώστε να περιοριστούν οι πνιγμοί στη χώρα μας.
«Το ιδανικό περιβάλλον όπου θα μπορούσαν και θα έπρεπε να μάθουν τα παιδιά κολύμβηση είναι το σχολείο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γεροδήμος, επισημαίνοντας πως η ένταξη της κολύμβησης ως μάθημα στο ωρολόγιο πρόγραμμα του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής της Γ΄ Δημοτικού είναι ένα πρώτο βήμα εξοικείωσης των παιδιών με το νερό.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του Γεροδήμου Βασίλειου στο Data Project για τους θαλάσσιους πνιγμούς στην Ελλάδα και το Newsbomb.gr:
Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΕΟΔΥ, περισσότεροι από 350 έως 400 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από πνιγμό ετησίως. Θεωρείτε ότι ένας από τους κύριους λόγους των αυξημένων περιστατικών είναι η αμάθεια που υπάρχει γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα που πλήττει τη χώρα μας;

Νομίζω ότι τόσο η πολιτεία όσο και οι πολίτες δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος. Είναι ειρωνεία, μια χώρα όπως η Ελλάδα η οποία βρέχεται από τη θάλασσα και το μεγαλύτερο μέρος της είναι νησιωτικό να χάνει τόσους πολίτες της κάθε χρόνο σε αυτή. Η σωστή εκμάθηση της κολύμβησης και η γνώση και τήρηση βασικών κανόνων ασφάλειας θα μπορούσαν να μειώσουν άμεσα τον αριθμό των συμπολιτών μας που χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο από πνιγμό.
Πιστεύετε πως η εξοικείωση του πληθυσμού με το νερό, η εκμάθηση βασικών κανόνων ασφαλείας και η εκμάθηση κολύμβησης είναι κάποιες από τις σημαντικότερες στρατηγικές για να περιοριστούν οι πνιγμοί στη χώρα μας;
Τόσο η εξοικείωση με το νερό όσο και η τήρηση βασικών κανόνων ασφαλείας είναι σημαντικές στρατηγικές που βοηθούν στον περιορισμό των πνιγμών. Ο παράγοντας όμως που διαδραματίζει τον σημαντικότερο ρόλο είναι η σωστή εκμάθηση της κολύμβησης.
Οι περισσότεροι από εμάς μάθαμε κολύμβηση από τους γονείς μας στη θάλα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss