Γιάννης Αντετοκούνμπο: Το μπάσκετ επέστρεψε ξανά στην Ελλάδα! (video)

Για τη συμμετοχή του στο Eurobasket 2022 με την Εθνική, μίλησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μεταξύ πολλών άλλων, στη media day των Μιλγουόκι Μπακς την Κυριακή!

Αν και παραδέχτηκε ότι υπάρχουν σημάδια κόπωσης, δεν έκρυψε ότι το απόλαυσε και κυρίως, ότι αυτή η Εθνική, συνέδραμε ώστε το μπάσκετ να γίνει πάλι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στη χώρα μας!

Στη σχετική ερώτηση για τη συμμετοχή του στην Εθνική μας, στη media day των Μιλγουόκι Μπακς, ο Αντετοκούνμπο είπε:

“Καίγεσαι” κάπως παίζοντας τόσο μπάσκετ, όλα αυτά τα τελευταία χρόνια και δίχως να μπορείς να κάνεις ένα διάλειμμα, όχι τόσο σωματικά, αλλά και πνευματικά.

Να ξεφύγεις λίγο από το παιχνίδι, να περάσεις λίγο χρόνο με την οικογένεια, να κάνεις ότι αγαπάς. Όπως για παράδειγμα να κάτσεις στον καναπέ, να φας… ντορίτος, το χρειάζεσαι αυτό.

Αλλά, προφανώς ήταν μια σπουδαία εμπειρία, να εκπροσωπώ τη χώρα μου, το διασκέδασα.

Ήταν η πρώτη φορά που είδα τους ανθρώπους να εμπλέκονται. Ο κόσμος είχε ξανά ελπίδα, το μπάσκετ επέστρεψε στην Ελλάδα, ακόμα κι αν δεν τα καταφέραμε, φτάσαμε ένα παιχνίδι κοντά στα μετάλλια.

Ένιωσα ότι ο κόσμος είχε ελπίδα, κι αυτό ήταν το πιο εντυπωσιακό. Ο κόσμος μας ακολουθούσε, κι εκτός έδρας, όπου κι αν πήγαμε, ζητωκραύγαζαν για εμάς, για τη σημαία!

Να εκπροσωπείς τη χώρα σου, είναι βαρύ, δεν είναι εύκολο, γιατί είναι η σημαία!

Εκπροσωπείς ολόκληρη τη χώρα.

Στον αγώνα που παίξαμε, νομίζω ήταν έξι-επτά εκατομμύρια άνθρωποι που τον είδαν! Στην Ελλάδα υπάρχουν 10,5 εκατομμύρια άνθρωποι, είναι εκπληκτικό!

Προφανώς, σωματικά και πνευματικά είμαι κάπως κουρασμένος, είμαι ενθουσιασμένος όμως για τη σεζόν κι είμαι χαρούμενος για αυτό το καλοκαίρι”.

Δείτε τη δήλωση του Γιάννη για την Εθνική:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόλαυση: Τα highlights του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο EuroBasket 2022 (vid)

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss