Γιάννης Μόσχος: Ο διευθυντής του Εθνικού θεάτρου αποκαλύπτει ότι είναι ομοφυλόφιλος – «Γιατί να ντρέπομαι;»

 

Ο ταλαντούχος σκηνοθέτης Γιάννης Μόσχος ανέλαβε πριν έναν χρόνο ακριβώς τον ρόλο του Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, μετά την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη.
Ο Γιάννης Μόσχος σε συνέντευξή του στο κυριακάτικο φύλλο της Καθημερινής και στην Γιώτα Σύκκα μίλησε για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό αλλά και το bulllying που έχει υποστεί.

Διαβάστε επίσης: Πέννυ Σκάρου: Η αντίδραση της οικογένειάς της όταν έμαθε για τη σχέση της με άλλη γυναίκα

Ακολουθεί ένα απόσπασμα της συνέντευξης:
-Ξεκινήσατε με μότο ένα θέατρο ανοιχτό σε όλους: φύλα, προσανατολισμούς, ηλικίες, χρώματα., σωματικές ιδιαιτερότητες, ιδεολογικές αντιλήψεις. Στην πράξη είναι εύκολο να γίνει.
Τίποτε δεν είναι εύκολο διότι είμαστε μια αρκετά κλειστοφοβική και συντηρητική κοινωνία, παρότι έγιναν βήματα προόδου. Πριν 10 χρόνια κανείς δεν άρθρωνε λέξη για τα δικαιώματα των τρανς ανθρώπων. Ακόμη κάποιοι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει διεμφυλικό άτομο. Υπάρχουν τόσες ποικιλομορφίες, που και και εγώ που είμαι ομοφυλόφιλος χάνομαι. Η επόμενη συζήτηση στο Εθνικό θα είναι για την ταυτότητα φύλου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, διότι υπάρχει άγνοια της ποικιλομορφίας που υπάρχει. Μιλώντας με ανθρώπους που έχουν βαθιά γνώση του αντικειμένου, αιφνιδιάστηκα με το πόσα στερεότυπα έχω και εγώ. 
-Πρώτη φορά δημοσιοποιείται τον σεξουαλικό σας προσανατολισμό. Ποιος είναι ο λόγος;
Ήταν γνωστό στον κύκλο μου. Συνειδητοποίησα όμως ότι δίσταζα να το πω δημόσια από δειλία. Αντιλαμβάνομαι ότι, έχοντας αυτή τη θέση, έχει σημασία να το πω ανοιχτά, δεν έχω πρόβλημα. Προφανώς όμως είχα παλιότερα πρόβλημα. Γιατί να ντρέπομαι που γεννήθηκα έτσι;
Στη συνέχεια ο Γιάννης Μόσχος, μιλά για τις δύσκολες σχέσεις με την οικογένειά του αλλά και για τον εκφοβισμό που βίωσε ως παιδί στην κατασκήνωση.
«Ακόμη το θυμάμαι: “Είσαι πόυστης!”. Ήταν πολύ τρομακτικό. Τώρα το λέω περήφανα “ναι, είμαι πούστης”, οι λέξεις δεν είναι πρόβλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ποιος είναι ο Γιάννης Μόσχος:
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι Διδάκτωρ Θεατρικών Σπουδών του Τμήματος Θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και πτυχιούχος του Τμήματος Θεάτρου και της Φαρμακευτικής Σχολής του ίδιου πανεπιστημίου.
Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss