Γιώργος Καραγιάννης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα για την Κρήτη»

Γιώργος Καραγιάννης: Εργασίες σε όλο τον ΒΟΑΚ τέλη 2023 με αρχές 2024 – Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα για την Κρήτη

«Οι πρόδρομες εργασίες για τον ΒΟΑΚ έχουν ήδη ξεκινήσει στο τμήμα Νεάπολη – Αγ. Νικόλαος, ενώ στα τέλη του 2023 με αρχές 2024 θα υπάρχουν εργοτάξια σε όλο τον άξονα», όπως αποκάλυψε ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης, σε συνέντευξή του στο Κρήτη TV, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν έκανε τίποτα για την Κρήτη».
Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Υποδομών «έως το τέλος Μαρτίου θα υπάρχει προσωρινός ανάδοχος για το βασικό τμήμα του ΒΟΑΚ, Ηράκλειο – Χανιά συν την προαίρεση Κίσαμος – Χανιά» και υπογράμμισε ότι «πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο παραχώρησης στην Ευρώπη ύψους 1,7 δισ. ευρώ».

Αντίστοιχα, «οι εργασίες στο τμήμα Χερσόνησος – Νεάπολη αναμένεται να ξεκινήσουν το 2023» όπως έκανε γνωστό ο κ. Καραγιάννης διαβεβαιώνοντας ότι «ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και του Υπουργείου εξελίσσεται σύμφωνα με τις δεσμεύσεις».
Ο Υφυπουργός Υποδομών ανέφερε ότι «έγιναν δεκτά αιτήματα όπως η σήραγγα στο Κακό Όρος και κάποιες παρεμβάσεις στο Ηράκλειο» προσθέτοντας ότι «η πρώτη προτεραιότητα είναι να προχωρήσει το μεγάλο έργο του ΒΟΑΚ που φτάνει τα 2,2 δις ευρώ και γίνονται δεκτές παρεμβάσεις που δεν απειλούν την υλοποίησή του».

«Γίνεται μία πολύ συστηματική δουλειά που θα αλλάξει την Κρήτη τα επόμενα χρόνια» είπε ο κ. Καραγιάννης και πρόσθεσε ότι «πρέπει να βάλουμε το δημόσιο συμφέρον πάνω από όλα».

Μάλιστα, ανέφερε ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υλοποιεί έργα ύψους 3,5 δις. ευρώ στο νησί και έφερε ως παράδειγμα το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, τα μεγάλα έργα φραγμάτων και τα αντικατολισθητικά έργα.
Σε ό,τι αφορά τις απαλλοτριώσεις ο κ. Καραγιάννης ξεκαθάρισε ότι «γίνεται μία σοβαρή δουλειά και κάθε περιουσία θα απαλλοτριωθεί σύμφωνα με τις αποφάσεις των δικαστηρίων».
Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο Υφυπουργός Υποδομών τόνισε κατηγορηματικά: «μακάρι να παραλαμβάναμε μία ωριμότητα έργων και να είχαμε ξεκινήσει παντού εργοτάξια. Δυστυχώς, παραλάβαμε ιδέες. Δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι δεν είπαν την αλήθεια στον κρητικό λαό, είπαν ότι δεν θα βάλουν διόδια στον ΒΟΑΚ χωρίς να έχουν εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις, χωρίς να υπάρχει σχέδιο».
«Επί ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε τίποτα. Ας μας πουν ποια έργα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε και πρόσθεσε «πιστεύουμε ότι τα έργα δεν πρέπει αν μπαίνουν στην πολιτική αντιπαράθεση, αλλά κάποιες φορές πρέπει να κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια και να λέμε την αλήθεια. Δυστυχώς, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα για την Κρήτη. Ούτε έργα οδικής ασφάλειας, ούτε φράγματα, ούτε το αεροδρόμιο στο Καστέλι ξεκίνησε».

Σημείωσε δε ότι «η δική μας κυβέρνηση κάνει μία συστηματική δουλειά, έχει εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις και υλοποιεί έργα που θα αλλάξουν την εικόνα της Κρήτης».
Σχετικές ειδήσεις
ΣΥΡΙΖΑ: «Διπλωματικό φιάσκο η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αλβανία»
Πέθανε ο ραδιοφωνικός παραγωγός Κώστας Μπέσιος
Ο Τσίπρας «φλερτάρει» τους συντηρητικούς ψηφοφόρους
Κλιμακώνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις παρακολουθήσεις: Στην ΑΔΑΕ ο Τσίπρας


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss