Γιουβέντους: Τεράστιες απώλειες άνω των 250 εκ. ευρώ

Γιουβέντους: Οικονομικό έτος τραγωδία για τη «γηραιά κυρία» με ζημία 254 εκ. ευρώ – Οι αισιόδοξες προβλέψεις για το μέλλον.

Τη μεγαλύτερη χασούρα στην ιστορία της σε οικονομικό επίπεδο, έζησε η Γιουβέντους την περασμένη σεζόν. Συγκεκριμένα το οικονομικό έτος που έληξε στο τέλος Ιουνίου, η κορυφαία Ιταλική ομάδα είχε απώλειες που έφτασαν τα 254 εκ. ευρώ. Ο λόγος είχε να κάνει φυσικά με τις απώλειες των εσόδων, αλλά και την αύξηση των εξόδων σε μια σεζόν που τελείωσε χωρίς κανένα τρόπαιο.

Παράλληλα, ο Ιταλικός σύλλογος γνωστοποίησε πως οι προβλέψεις και για την τρέχουσα σεζόν δεν είναι καλές. Αναμένεται να υπάρξει νέα απώλεια, καθώς οι συνέπειες της πανδημίας δεν έχουν εξαφανιστεί. Είναι χαρακτηριστικό πως τα έσοδα απ’ τα διαρκείας μειώθηκαν στα 23 εκ. ευρώ, επειδή διατέθηκαν λιγότερα και συγχρόνως οι τιμές τους ήταν πιο χαμηλές σε μορφή έκπτωσης για τους κατόχους που είχαν πάρει διαρκείας τις προηγούμενες σεζόν. Όταν και δεν μπόρεσαν να πάνε γήπεδο λόγω πανδημίας.

Για να καλυφθεί η χασούρα αυτών των ετών, η Γιουβέντους είχε έσοδα 400 εκ. ευρώ από πώληση μετοχών στο χρηματιστήριο. Από την επόμενη σεζόν οι εκτιμήσεις είναι θετικές πως θα αρχίσει να υπάρχει κέρδος.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss