Γκαουτάμ Αντάνι: Ποιος είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνδρας στον κόσμο – Εξοστράκισε τον Τζεφ Μπέζος

Ο Ινδός μεγιστάνας Γκαουτάμ Αντάνι αντικατέστησε τον Τζεφ Μπέζος ως ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Αντάνι είναι ο πρώτος Ασιάτης που κατατάσσεται τόσο ψηλά στη λίστα του Bloomberg, στην οποία κυριαρχούν εδώ και καιρό οι λευκοί δισεκατομμυριούχοι. Ο Τζεφ Μπέζος έπεσε στην τρίτη θέση στον αγώνα των Κροίσων για πλούτη.
Ο ιδρυτής της Amazon είναι πλέον ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αφού ο Ινδός μεγιστάνας των επιχειρήσεων Γκαουτάμ Αντάνι τον ξεπέρασε στον τελευταίο δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Ο Aντάνι έχει συγκεντρώσει περιουσία 146,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων και σύμφωνα με το Bloomberg News ακολουθεί μόνο τα 263,9 δισεκατομμύρια δολάρια του Έλον Μασκ. Ο Μπέζος ακολουθεί τον Aντάνι με μόλις 19 εκατομμύρια δολάρια. Οι μετοχές του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon μειώθηκαν κατά 26% φέτος.

Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της Adani Enterprises Ltd. ανέβηκαν την περασμένη εβδομάδα και ορισμένες από τις εταιρείες του ομίλου ανέβηκαν περισσότερο από 1.000% από το 2020, σύμφωνα με αναφορές.

Η άνοδος του Aντάνι στο Νο. 2 συμπίπτει με ένα τεχνολογικό selloff που έχει αφαιρέσει περισσότερα από 45 δισεκατομμύρια δολάρια από την περιουσία του Μπέζος από τον Ιανουάριο. Ο Μπέζος, ο πλουσιότερος άνθρωπος κάποτε στον κόσμο, είδε επίσης την καθαρή του περιουσία να μειώνεται σημαντικά μετά το διαζύγιό του το 2019 από την πρώην σύζυγό του MακΚένζι Σκοτ, η οποία έλαβε το 4% της Amazon.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss