Γλυπτά Παρθενώνα: Οι πρωτοβουλίες για την επιστροφή τους στην Ελλάδα

Ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού των Συντηρητικών λόρδος Βέιζι θα προεδρεύσει ενός νέου φορέα με στόχο την επιστροφή των Μάρμαρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, όπως αποκαλύπτει το BBC.

Ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού των Συντηρητικών θα προεδρεύσει ενός νέου φορέα με στόχο την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, όπως αποκαλύπτει το BBC. Ο λόρδος Βέιζι, υφυπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας από το 2010 έως το 2016, λέει ότι είναι βέβαιος ότι «μια συμφωνία είναι εφικτή».
Σήμερα (13/10), η Βουλή των Λόρδων θα συζητήσει μια πράξη που απαγορεύει σε ορισμένα πολιτιστικά ιδρύματα της Βρετανίας, όπως το Βρετανικό Μουσείο, να αφαιρούν αντικείμενα από τις συλλογές τους. Η κυβέρνηση είπε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να αλλάξει το νόμο.

Το Υπουργείο Ψηφιακής, Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού (DCMS) δήλωσε: «Το Βρετανικό Μουσείο εμποδίζεται από το νόμο να αφαιρέσει αντικείμενα από τις συλλογές του, εκτός από ορισμένες έκτακτες περιστάσεις. Η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να αλλάξει αυτήν την πράξη» Τα Γλυπτά του Παρθενώνα στεγάζονται σήμερα στο Βρετανικό Μουσείο.
Σε ανακοίνωσή του, το μουσείο ανέφερε: «Θα δανείσουμε τα Γλυπτά, όπως κάνουμε με πολλά άλλα αντικείμενα, σε όσους θέλουν να τα εκθέσουν στο κοινό σε όλο τον κόσμο, υπό την προϋπόθεση ότι θα τα φροντίσουν και θα τα επιστρέψουν.

«Η εμβάθυνση της πρόσβα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss