Γλυπτά Παρθενώνα: «Στην Ελλάδα το 2023» εκτιμά Βρετανός επιστήμονας

Ο δημιουργός του πρώτου πιστού αντιγράφου τους, εκτιμά ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα θα επιστραφούν στην Ελλάδα πριν τις εκλογές του 2023.

Τα Γλυπτά του Παρθενώνα θα επιστρέψουν στην Ελλάδα πριν τις ελληνικές εκλογές του 2023, εκτιμά ο Ρότζερ Μάικλ, ιδρυτής του Ινστιτούτου Ψηφιακής Αρχαιολογίας με έδρα την Οξφόρδη.Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Βρετανός επιστήμονας δημιούργησε το πρώτο πιστό αντίγραφο ενός από τα Γλυπτά που έκλεψε ο Λόρδος Έλγιν από την Ακρόπολη. Πρόκεται για το κεφάλι ενός αλόγου από το άρμα της Σελήνης, από τα τέσσερα συνολικά που υπήρχαν στο αέτωμα του Παρθενώνα.

A new Parthenon sculpture carved from the same Greek marble used on the originals 2,500 years ago will be unveiled in London on Tuesday as discussions about placing it in the British Museum begin https://t.co/F0RYF0mcpQ
— The Times and The Sunday Times (@thetimes) October 31, 2022

«Ήρθε η ώρα να επιστρέψουν τους αρχαίους ελληνικούς θησαυρούς στην πατρίδας τους», διαμηνύει στους ιθύνοντες του Βρετανικού Μουσείου ο Ρότζερ Μάικλ.
Ο Βρετανός μιλώντας στους thetimes.co.uk δήλωσε πως «όταν κλέβετε πράγματα και τα εκθέτετε σε δημόσια προβολή, μην εκπλαγείτε αν αργά ή γρήγορα κάποιος έρθει και πει: “Μου το έκλεψες και το θέλω πίσω”. Πλέον υπάρχει μικρή ανοχή σε θέματα πολιτιστικής οικειοποίησης και η στάση του Βρετανικού Μουσείου δεν συμβαδίζει με την εποχή».«Τα Γλυπτά το …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss