ΓΣ της ΕΠΟ: Διάλογος Μπαλτάκου, Καραπαπά για το 4% στις ΕΠΣ

Αντιπαράθεση για τη χρηματοδότηση με 4% των Ενώσεων.

Έντονο διάλογο είχαν οι Τάκης Μπαλτάκος και Κώστας Καραπαπάς για το 4% κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, με το ποσοστό που αποδίδεται στις ΕΠΣ και τον τρόπο που θα γίνεται.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ έφερε στη συνέλευση ψήφισμα για να πάει το 4% που αποδίδουν οι επαγγελματικές ομάδες στην ΕΠΟ στις Ενώσεις (μετά από πρόταση της ΕΠΣ Μακεδονίας).

Ο Κώστας Καραπαπάς εκπροσωπώντας τον Ολυμπιακό σχολίασε: «Σε ότι αφορά στο 4% και για τα τηλεοπτικά συμβόλαια και για τα συμβόλαια των παικτών που η ΠΑΕ τα πληρώνουν δύο φορές. Πληρώνουν και όταν τον εγγράψει τον παίκτη ομάδα και όταν φύγει. Για αυτά τα ποσοστά έχουμε συζητήσει εμείς στη Λίγκα αυτόν τον μηχανισμό.

Εμείς πρώτοι ως Λίγκα είπαμε το 4% των τηλεοπτικών και το 4% από τα συμβόλαια να χρηματοδοτήσει την επαγγελματική διαιτησία και 2ο και πιο σημαντικό να χρηματοδοτούμε απευθείας τις ΕΠΣ με περισσότερα χρήματα. Και να πάμε ακόμα και στα σωματεία απευθείας. Το περιβάλλον της Super League δεν το βλέπει ως κάτι ξένο. Για αυτά τα χρήματα έχει ήδη γίνει συζήτηση στη Λίγκα αντί να τα δίνουμε κεντρικά στην ΕΠΟ και να μην ξέρουμε εάν γίνονται παχυλές αμοιβές να δίνονται απευθείας στα σωματεία.

Δεν συμφωνούμε με τον τρόπο διαχείρισης της ΕΠΟ. Αντί να δίνονται μισθοί 15.000 και 20.000 στην ΕΠΟ να δίνονται τις Ενώσεις. Γιατί αυτό το 1.5 εκατ. να το δίνει απευθείας η Σούπερ Λιγκ; Εάν υπάρχει καταστατικό πρόβλημα να το φτιάξουμε και καταστατικά (επισήμανε σε δευτερολογία)».

Από την πλευρά του ο Μπαλτάκος επισήμανε πως δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο, καθώς είναι παράνομο μία Ένωση της ΕΠΟ να δίνει απευθείας χρήματα σε ΕΠΣ. Επέμενε πως το ψήφισμα θα πρέπει να είναι το 4% να δοθεί στις Ενώσεις από την ΕΠΟ.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ σχολίασε πως «εάν θελήσει να αλλάξει τον Νόμο για τα συμβόλαια η Πολιτεία και εάν το κάνει και για αυτό το θέμα εμείς θα ζητήσουμε να παρέμβει η FIFA και θα πάμε για GREXIT». Στη συνέχεια πήρε τον λόγο και ο Μάκης Γκαγκάτσης εκ μέρους του ΠΑΟΚ τονίζοντας πως σαφώς θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν οι ΕΠΣ. Όμως επισήμανε πως δεν θεωρεί ότι αυτό μπορεί να γίνει απευθείας μέσω της Super League. Το ψήφισμα πέρασε με μία αρνητική ψήφο, εκείνη του Κώστα Καραπαπά.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss