H ταινία Social Network κλείνει 10 χρόνια και παραμένει εντυπωσιακή – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0    Average: 0/5]


Τα 10 χρόνια κλείνει η ταινία Social Network, που πραγματικά άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις, ενώ παράλληλα έφτασε να είναι η κορυφαία ταινία για την δεκαετία σύμφωνα με τον Quentin Tarantino.

Σας παραθέτουμε και ένα κομμάτι από την σχετική άποψη μας που θα βρείτε εδώ, ενώ ακολουθεί και ένα σχετικό βιντεάκι που έχει μεγάλο ενδιαφέρον. “Μια φοβερή ταινία που έχει να κάνει με την προσωπικότητα του απλού ανθρώπου, τα κόμπλεξ και τις φοβίες του και το πώς αυτός επιζητεί να αλλάξει την εικόνα του, ώστε να μπορέσει να μοιάσει ντε και καλά σε κάποιον άλλο.

Το Social Network χρησιμοποιεί στην ανάπτυξή της τη μέθοδο της διαλεκτικής. Το ενδιαφέρον είναι αμείωτο, σ’ όλη την διάρκεια. Σε κάθε σκηνή, υπάρχει ένα κλειδί. Το κλειδί αυτό φέρνει την ανατροπή, την έκπληξη, ξεκλειδώνει την δημιουργικότητα και το παραδίδει ως σκυτάλη στην σκηνή που ακολουθεί.”

H υπόθεση για την ταινία ήταν η εξής: Κάποτε ήταν το ραδιόφωνο, το τηλέφωνο, το αυτοκίνητο, η τηλεόραση. Σήμερα είναι το Facebook. Όταν ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο Εντουάρντο Σάβεριν, ο Σον Πάρκερ  και οι αδερφοί Γουίνκελβος εμπνεύστηκαν ένα διαφορετικό είδος κοινωνικής δικτύωσης, δεν ήξεραν ότι έβαζαν τα θεμέλια για το πιο επαναστατικό κοινωνικό φαινόμενο του 21ου αιώνα. Και σίγουρα δε φαντάζονταν την τροπή που θα έπαιρνε η φιλία τους, μπροστά στην επιτυχία. Υποκειμενικές ματιές, αντικρουόμενες ιστορίες, μηνύσεις και δικαστικές αναμετρήσεις: η ιστορία της δημιουργίας του Facebook μέσα από τα μάτια των εμπνευστών είναι στην πραγματικότητα τρεις διαφορετικές ιστορίες που αμφισβητούν την έννοια της μίας και μοναδικής αλήθειας.

H σκηνοθεσια ήταν του David Fincher, σε σενάριο του Aaron Sorkin (που θα κάνει εδώ το sequel), βασίστηκε στο βιβλίο του Ben Mezrich, The Accidental Billionaires: The Founding of Facebook, a Tale of Sex, Money, Genius and Betrayal και πρωταγωνίστησαν οι Jesse Eisenberg, Andrew Garfield, Justin Timberlake, Armie Hammer και άλλοι.

Cineramen

Νίκος Δρίβας

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Δείτε ακόμα στο Cineramen

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss