H χελώνα που έκανε 800 παιδιά και έσωσε το είδος της από εξαφάνιση

Ο Ντιέγκο, η χελώνα που είναι πάνω από 100 ετών και έκανε 800 παιδιά είναι υπεύθυνη για τη σωτηρία του είδους της στα νησιά Γκαλαπάγκος.

Η γιγάντια χελώνα του νησιού Εσπανιόλα των Γκαλαπάγκος, ο Ντιέγκο, παρότι υπολογίζεται πως είναι πάνω από 100 ετών, εκπληρώνει πλήρως τις σεξουαλικές του υποχρεώσεις μέχρι και σήμερα, αν και έχει να «αντιμετωπίσει» ένα «χαρέμι» αποτελούμενο από έξι θηλυκές χελώνες.

Ο Washington Tapia, υπεύθυνος επιστήμονας για την διατήρηση του πληθυσμού των χελωνών στα νησιά Γκαλαπάγκος, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι η «αειθαλής» γιγάντια χελώνα, που ζει στο νησί Εσπανιόλα, έχει μέχρι σήμερα «βοηθήσει» να έρθουν στον κόσμο 800 χελωνάκια, δηλαδή το 40% του συνολικού πληθυσμού των τεράστιων ερπετών που ζουν στο νησί και ανήκουν στο είδος Chelonoidis hoodensis, το οποίο ζει μόνο στο νησί Εσπανιόλα.Έτσι, αν και το είδος απειλούνταν με εξαφάνιση, τώρα χάρη στον Ντιέγκο, ο πληθυσμός των χελωνών έχει αυξηθεί.

«Είναι ένα πολύ σεξουαλικά ενεργό αρσενικό, συνέβαλε κατά πολύ στην ανανέωση του πληθυσμού (των χελωνών) στο νησί», δήλωσε ο Washington Tapia.

Ο Ντιέγκο ζυγίζει 82 κιλά και έχει μήκος 90 εκατοστά. Σύμφωνα με τον Tapia κάποια στιγμή μεταξύ του 1900 και του 1959 μια ομάδα επιστημόνων μετέφερε τον Ντιέγκο σε ζωολογικό κήπο στην Καλιφόρνια στο πλαίσιο μελέτης του είδους. Το 1976 η τεράστια χελώνα επέστρεψε στο νησί Εσπανιόλα και μπήκε σε πρόγραμμα αναπαραγωγής σε αιχμαλωσία.

Να επισημάνουμε εδώ πως οι γιγάντιες χελώνες ήταν ένα από τα ζώα που τράβηξαν την προσοχή του Δαρβίνου, όταν επισκέφθηκε τα νησιά Γκαλαπάγκος και ήταν το βασικό στοιχείο για τη διατύπωση της θεωρίας της εξέλιξης.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε χειροποίητα σκουλαρίκια από ορείχαλκο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε ένα ζευγάρι υπέροχα χειροποίητα σκουλαρίκια από ορείχαλκο!

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss