H Google ετοιμάζει ακόμη πιο «έξυπνους» χάρτες

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δημιουργούν νέες συνήθειες και ανάγκες που δεν μπορεί να μην ακολουθήσει η υπηρεσία Google Maps.

Του Γιάννη Σκουφή
Πριν από περίπου δύο δεκαετίες για να φτάσει κανείς στον τελικό του προορισμό έπρεπε να αναζητήσει την διεύθυνση που ήθελε σε κάποιο χάρτη. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ίσως να θυμάστε τον τόμο που ήταν το απαραίτητο εργαλείο για κάθε επαγγελματία οδηγό και όχι μόνο.

Όσο τα κινητά τηλέφωνα γινόντουσαν πιο… smart η εφαρμογή των Google Maps κέρδιζε συνεχώς χιλιάδες χρήστες με αποτέλεσμα σήμερα να είναι ένα από τα πιο βασικά app σε ένα κινητό και γενικότερα το κορυφαίο λογισμικό πλοήγησης.
Το οποίο πολύ σύντομα θα εξελιχθεί με μία νέα beta έκδοση που θα περιλαμβάνει την χάραξη της διαδρομής με νέα κριτήρια λαμβάνοντας υπόψη τον τύπο του αυτοκινήτου.

Συγκεκριμένα, ανάλογα αν θα είναι συμβατικό -βενζίνης ή diesel- υβριδικό ή ηλεκτρικό, το Google Maps θα μπορεί να προσαρμόζει την διαδρομή και τις υποδείξεις με στόχο την βέλτιστη επιλογή για την εξοικονόμηση καυσίμου ή ενέργειας.

Ειδικότερα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σημαντικό παράγοντα στη χάραξη της διαδρομής θα έχει η εισαγωγή και της διαθέσιμης αυτονομίας ώστε να υπάρχουν και διαθέσιμα σημεία φόρτισης. Το μόνο που μένει είναι να δούμε ποιες τελικά θα είναι οι δυνατές επιλογές και πόσο αποτελεσματικά θα λειτουργούν οι νέοι χάρτες.
Προς το παρόν η σημαντική αυτή αναβάθμιση των χαρτών της Google βρίσκεται ακόμη στο στάδιο των δοκιμών και είναι άγνωστο από ποιες χώρες θα ξεκινήσει και πότε.

PHOTO GALLERY

Photo 1/3

Photo 2/3

Photo 3/3


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss