H Google κατηγορείται ότι πληρώνει λιγότερο τις γυναίκες υπαλλήλους

Στο στόχαστρο του Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ βρίσκεται η Google, η οποία κατηγορείται για συστηματικές ανισότητες όσον αφορά στην πληρωμή των γυναικών σε όλο το φάσμα του εργατικού δυναμικού της. Οι γυναίκες υπάλληλοι πληρώνονται λιγότερο από τους άντρες σε ανάλογες θέσεις.

Αν και η υπόθεση βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, η Janette Wipper, περιφερειακή διευθύντρια του Υπουργείου Εργασίας που ασχολείται με την υπόθεση δήλωσε πως “υπάρχουν πειστικές αποδείξεις για πολύ σημαντικές διακρίσεις κατά των γυναικών στις πιο κοινές θέσεις στα κεντρικά γραφεία της Google”.

Όπως είναι φυσικό, η Google αρνήθηκε τις κατηγορίες λέγοντας ότι “διαφωνεί κατηγορηματικά” και δεν βρήκε κανένα χάσμα στις πληρωμές κατά τη διάρκεια της ετήσιας ανάλυσής της. Η ίδια ισχυρίζεται πως είναι η πρώτη φορά που ακούει κάτι τέτοιο και το Υπουργείο δεν της έχει δώσει τα απαραίτητα δεδομένα που να αποδεικνύουν ότι ισχύει κάτι τέτοιο.

Η Google βρέθηκε στο στόχαστρο των αρχών και δέχτηκε αγωγή όταν αρνήθηκε να παραδώσει τα ζητούμενα στοιχεία για τις πληρωμές των υπαλλήλων τον Σεπτέμβριο του 2015. Ισχυρίστηκε ότι οι πληροφορίες παρακρατήθηκαν για λόγους προστασίας της ιδιωτικότητας, έτσι το δικαστήριο ήρθε να την αναγκάσει.

H Google και άλλες εταιρείες τεχνολογίας προσπαθούν να βελτιώσουν τις πρακτικές προσλήψεων, που ιστορικά έχουν φανεί να δίνουν τις περισσότερες τεχνικές θέσεις σε λευκούς και Ασιάτες άνδρες. Ωστόσο, οι προσπάθειές τους να πετύχουν μια καλύτερη ισορροπία, ως επί το πλείστον δεν φαίνεται να έχουν πετύχει.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss