H Mεγάλη Βρετανία προσπαθεί να σώσει τα τοπικά σινεμά – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0    Average: 0/5]


Η κατάσταση που ζούμε σίγουρα είναι πρωτόγνωρη και σίγουρα προτεραιότητα έχει η υγεία και η ασφάλεια όλων. Ωστόσο, τα μέτρα για την εμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο έχουν δημιουργήσει μεγάλο θέμα με τα σινεμά.

Eνώ τα σινεμά λοιπόν έχουν πληγεί σε όλο τον πλανήτη, η Μεγάλη Βρετανία βρήκε τον τρόπο να σώσει τα σινεμά και πολύ περισσότερο τα πιο συνοικιακά, με το να δώσει μια βοήθεια 30 εκ. λιρών.

Ήδη 42 κινηματογράφοι έχουν βοηθηθεί και έρχονται ακόμα περισσότερα στο πλαίσιο του προγράμματος «Culture Recovery Fund», που έχει σκοπό η Βρετανική κυβέρνηση να στηρίξει όλο και περισσότερα σινεμά με προϋπολογισμό 1,73 δισ. Από αυτά το Film and TV Restart scheme αφιερώνεται μόνο στα σινεμά και υπάρχει κονδύλι 30 εκ.

OΒρετανός Υπουργός Πολιτισμού, Ολιβερ Ντάουντεν λέει τα πράγματα ως έχουν: «Ολοι απολαύσαμε τη διέξοδο που μας προσέφερε μια καλή ταινία την περίοδο της καραντίνας, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με την εμπειρία της μεγάλης οθόνης. Το πρώτο κύμα χρηματοδότησης θα βοηθήσει δεκάδες ανεξάρτητους κινηματογράφους σε όλη τη χώρα να διατηρήσουν τον μοναδικό χαρακτήρα και την ιστορία τους για τις μελλοντικές γενιές. Το πρόγραμμα Film and TV Restart θα επιτρέψει στις κάμερες να συνεχίσουν να γυρίζουν βρετανικές ταινίες, ενισχύοντας αυτή την τόσο σημαντική βιομηχανία και προσφέροντάς μας περισσότερες σπουδαίες ταινίες για ν’ απολαύσουμε.»

Και ο Idris Elba εγκρίνει την συγκεκριμένη ενέργεια: «Σε μια τέτοια χρονική περίοδο, με τόσες αλλαγές και αβεβαιότητα γύρω μας, βρίσκουμε ανακούφιση στην οικειότητα μιας αναπαυτικής πολυθρόνας και λίγου ποπ κορν στο σινεμά της γειτονιάς μας. Είναι ένας απλός κι αποτελεσματικός τρόπος να συνδεθούμε με τις πόλεις και τον πολιτισμό μας. Εξαρτώμαστε από την ανεξάρτητη αίθουσα κι αυτή εξαρτάται από τη δική μας υποστήριξη, τώρα περισσότερο από ποτέ.»

Cineramen

Νίκος Δρίβας

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Δείτε ακόμα στο Cineramen

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss