H Natalie Portman είπε απλά το αυτονόητο για το δικαίωμα μίας γυναίκας να πάρει κιλά

Χωρίς να είναι έγκυος ή να χρειάζεται να απολογηθεί γι’ αυτά.

«Aπό ότι φαίνεται είναι ακόμα αποδεκτό, εν έτει 2021, να υποθέτει κάποιος και να σχολιάζει δημόσια γιατί άλλαξε το σώμα μιας γυναίκας και γιατί αυτή πήρε κιλά», τάδε έφη Natalie Portman ως απάντησε σε σχόλιο που έγινε για την ίδια και το βάρος της στην εφημερίδα New York Post και συγκεκριμένα στη στήλη «Page Six». Το μέσο αναπαρήγαγε φωτογραφίες της από τα γυρίσματα της ταινίας της Marvel, «Thor: Love and Thunder», που γίνονται στο Σύδνεϋ και η 39χρονη ηθοποιός πρωταγωνιστεί στο πλευρό του Chris Hemsworth. Έγραψαν ότι αυτό που διακρίνουν κάτω από την μπλούζα της είναι «κοιλίτσα» άρα η Portman είναι έγκυος και δεν το έχει αποκαλύψει ακόμα στα ΜΜΕ.

Λογική υπόθεση: μία γυναίκα που δεν έχει τους κοιλιακούς της Madonna στο videoclip του «American Pie» αλλά τολμά να κάνει μία δουλειά στα φώτα της δημοσιότητας και να εμφανίζεται μπροστά στην κάμερα… είναι έγκυος! Άλλη εξήγηση δεν μπορεί να υπάρχει. Γιατί μία ηθοποιός που δεν διαθέτει αυτές τις σωματικές προδιαγραφές στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, είναι «σωστό» να εμφανίζεται μόνο σε ημιφωτισμένες off Broadway παραστάσεις, όχι να ηγείται του cast σε action movie! H διανόηση μπορεί «να αντέξει» μερικές σωματικές ατέλειες, η Marvel ποτέ!

Το ότι το παραπάνω δημοσίευμα ήταν από απλά αδιάκριτο μέχρι βαθιά σεξιστικό, είναι κάτι που μπορεί να εξηγηθεί και να ερμηνευτεί -δυστυχώς- μέσα από πάρα πολλά παραδείγματα. Είναι απαράδεκτο να κάνεις εικασίες σε οπισθόφυλλο εφημερίδας για το αν μία γυναίκα περιμένει παιδί ή όχι. Είτε συμβαίνει και δεν θέλει να δημοσιοποιηθεί είτε δεν συμβαίνει και εσύ απλά τρυπώνεις, με τον πιο βίαιο τρόπο, από την κλειδαρότρυπα σε ένα θέμα βαθιά προσωπικό που αφορά μόνο την ίδια και κανέναν άλλον σε αυτόν τον πλανήτη: στην επιλογή της για το αν θέλει να γίνει (ή να ξαναγίνει) μητέρα ή όχι.

Δεύτερον, τα σχόλια που μεταβάλλονται από το «είναι έγκυος» στο «πάχυνε», είναι ό,τι πιο ετεροχρονιστικό μπορεί να πει κάποιος για μία γυναίκα. Η Natalie Portman δεν είναι εκεί για να κριθεί για τους κοιλιακούς τους, ούτε για να απολογηθεί για το αν έφαγε υδατάνθρακες στην Αυστραλία. Είναι εκεί για να κάνει τη δουλειά τους που εξαντλείτε στην απόδοση του ρόλου. Μπορεί να κριθεί για αυτό. Να γράψει κάποιος κριτικός κινηματογράφου ότι ήταν άνευρη, ερμηνευτικά ανεπαρκής, διεκπεραιωτική. Κανείς όμως δεν έχει το δικαίωμα να γράψει πως δεν την κολάκευαν τα crop tops. Η εθνική αυτοδιάθεση είναι το αναφαίρετο δικαίωμα ενός έθνους να αποφασίζει αυτοδύναμα για το διεθνές στάτους της επικράτειάς του και για τα ζητήματα που σχετίζονται άμεσα με αυτό. Η αυτοδιάθεση του γυναικείου σώματος προφανώς δεν είναι κάτι τόσο κατοχυρωμένο, ακόμα και δεν αφορά κυριαρχικές συγκρούσεις αλλά το πιο απλό πράγμα στον κόσμο: να αποφασίζουμε και να διαχειριζόμαστε οι ίδιες την εικόνα μας.
Δες επίσης: Αll Black: Πώς να αναβαθμίσεις τα μαύρα σύνολά σου το 2021

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss