H Nuevo Goalkeeper Academy είναι παραπάνω από μία Ακαδημία τερματοφυλάκων

Το SPORT24 επισκέφτηκε τη Nuevo Goalkeeper Academy, των Διονύση Χιώτη και Σάκη Κατσούλη, στο γήπεδο “Renti Arena”, παρακολούθησε τις προπονήσεις των μεγάλων και των μικρών γκρουπ και συνομίλησε με τον παλαίμαχο Έλληνα τερματοφύλακα για τη φιλοσοφία της Ακαδημίας

Τον Σεπτέμβριο του 2021 οι Διονύσης Χιώτης και Σάκης Κατσούλης συνεργάστηκαν και ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία μίας ξεχωριστής ακαδημίας τερματοφυλάκων, της Nuevo Goalkeeper Academy, όπου οι εκκολαπτόμενοι κίπερ μαθαίνουν τα μυστικά της θέσης στο πλευρό των κορυφαίων του είδους.

Ο Διονύσης Χιώτης κατά τη διάρκεια της προπόνηση στη Nuevo Goalkeeper Academy ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Οι προπονήσεις της νέας σεζόν έχουν ξεκινήσει στο γήπεδο “Renti Arena” (Πάροδος Αγίας Άννης 46, Άγιος Ιωάννης Ρέντης) και το SPORT24 βρέθηκε και παρακολούθησε από κοντά τις προπονήσεις της Nuevo Goalkeeper Academy.

Οι Ακαδημίες απευθύνονται σε πολύ μικρές ηλικίες μέχρι αρκετά μεγαλύτερες, με τους ασκούμενους τερματοφύλακες να χωρίζονται με ηλικιακά κριτήρια, ενώ οι προπονήσεις είναι προγραμματισμένες κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 6 έως τις 8 για τα δύο τμήματα.

“Έχουμε παιδιά από επτά χρονών μέχρι άντρες 45 ετών. Η Ακαδημία αφορά όλες τις ηλικίες. Ανάλογα τη δυναμικότητα του παιδιού μπαίνει σε ένα συγκεκριμένο γκρουπ και ξεκινάμε τις προπονήσεις και την εκγύμναση τερματοφυλάκων.

Στις μικρές ηλικίες επικεντρωνόμαστε στην τεχνική συναρμογή και στις πιο μεγάλες θα ασχοληθούμε με τη δύναμη, η τακτική, μπαίνουν στην προπόνηση όλα όσα αφορούν τη φυσική κατάσταση, χωρίς να αφήνουμε να τεχνικά κομμάτια. Η φιλοσοφία μου παραμένει η ίδια, αλλά πιο βελτιωμένη, γιατί κι εγώ έχω αποκτήσει εμπειρία, έχω αποκτήσει γνώσεις”, ανέφερε ο Διονύσης Χιώτης και πρόσθεσε:

“Σ’ αυτό το νέο πρότζεκτ είμαστε μαζί με τον Σάκη Κατσούλη. Τον Σάκη τον ήξερα χρόνια, καθώς πριν τον είχα τερματοφύλακα στο Αιγάλεω. Δουλέψαμε και συνεργαστήκαμε εκεί, μετά κρατήσαμε τη φιλία και όταν γύρισα από τα Εμιράτα είπαμε να ξεκινήσουμε κάτι μαζί. Έτσι, μόλις επέστρεψε κι εκείνος από το Survivor το κάναμε.

Ο Διονύσης Χιώτης κατά τη διάρκεια της προπόνηση στη Nuevo Goalkeeper Academy
Ο Διονύσης Χιώτης κατά τη διάρκεια της προπόνηση στη Nuevo Goalkeeper Academy ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Πλέον έχει αλλάξει αυτό που ίσχυε παλιά για τους τερματοφύλακας. Σήμερα ο τερματοφύλακας είναι πάρα πολύ σημαντικός για την ομάδα, είναι απαραίτητος τόσο στην αμυντική, όσο και στην επιθετική λειτουργία. Οπότε όλοι ψάχνουν έναν καλό τερματοφύλακα. Μάλιστα, μου έχουν τηλεφωνήσει 4-5 ομάδες που είναι σ’ αυτή τη φάση και αναζητούν τερματοφύλακες για να με ρωτήσουν αν έχω στη σχολή.

Στιγμιότυπο από την προπόνηση στη Nuevo Goalkeeper Academy
Στιγμιότυπο από την προπόνηση στη Nuevo Goalkeeper Academy ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Όσο δουλεύεις και βελτιώνεσαι τόσο αποκτάς αυτοπεποίθηση. Και εκεί που δίνουμε πολύ μεγάλη βάση στην Ακαδημία είναι ο τομέας της ψυχολογίας. Το7χρονο παιδί μέχρι και ο 45χρονος θέλει να περνάει ωραία και αυτό που έχουμε καταφέρει εδώ είναι τα παιδιά να περνούν ευχάριστα την ώρα, μαθαίνοντας ταυτόχρονα.

Άσκηση τερματοφυλάκων στη Nuevo Goalkeeper Academy
Άσκηση τερματοφυλάκων στη Nuevo Goalkeeper Academy ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Και αυτό είναι πολύ βασικό, γιατί όταν ο χρόνος κυλάει ευχάριστα κάπου γίνεσαι και καλύτερος δέκτης. Απορροφάς ό,τι γίνεται με τον τρόπο που γίνεται κιόλας, γιατί παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ο τρόπος. Έτσι, βελτιώνεσαι κι εσύ ο ίδιος και η ψυχολογία σου.

Η Nuevo Goalkeeper Academy
Η Nuevo Goalkeeper Academy ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY
Στιγμιότυπο από την προπόνηση στη Nuevo Goalkeeper Academy
Στιγμιότυπο από την προπόνηση στη Nuevo Goalkeeper Academy ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ήδη από πέρυσι έχουν έρθει τρία παιδιά που δεν είχαν επαφή με το ποδόσφαιρο, δεν είχαν επαφή με τη θέση του τερματοφύλακα και μπορώ να πω ότι δεν ήξεραν καν να πιάνουν την μπάλα, ξεκίνησαν από το μηδέν.

Φέτος όμως, αυτά τα παιδιά κατάφεραν να παίζουν σε ομάδες και αυτή είναι η μεγαλύτερη χαρά για μένα. Γιατί αν μπορώ να το πω έτσι, είναι δημιουργήματά μας. Ό,τι καταφέρνουν είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που έχουμε κάνει εδώ.

Ο Διονύσης Χιώτης με τα παιδιά από την Ακαδημία του
Ο Διονύσης Χιώτης με τα παιδιά από την Ακαδημία του ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY
Στιγμιότυπο από την προπόνηση του μικρού τμήματος στη Nuevo Goalkeeper Academy
Στιγμιότυπο από την προπόνηση του μικρού τμήματος στη Nuevo Goalkeeper Academy ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY
Ο Διονύσης Χιώτης με τους μικρούς τερματοφύλακες στη Nuevo Goalkeeper Academy
Ο Διονύσης Χιώτης με τους μικρούς τερματοφύλακες στη Nuevo Goalkeeper Academy ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY
Προπόνηση στο τμήμα των μικρών στη Nuevo Goalkeeper Academy
Προπόνηση στο τμήμα των μικρών στη Nuevo Goalkeeper Academy ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY
Οι μικροί κάνουν προπόνηση στη Nuevo Goalkeeper Academy
Οι μικροί κάνουν προπόνηση στη Nuevo Goalkeeper Academy ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY
Το γκρουπ των μικρών στη Nuevo Goalkeeper Academy
Το γκρουπ των μικρών στη Nuevo Goalkeeper Academy ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Έρχονται γονείς και μου λένε ότι βλέπουν διαφορά στα παιδιά τους όχι μόνο στη φυσική κατάσταση, αλλά και στη συμπεριφορά και τον χαρακτήρα. Αυτή είναι η χαρά μου εμένα”, κατέληξε ο παλαίμαχος κίπερ.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss