H Nvidia ανακοινώνει τις κορυφαίες RTX 3060, RTX 3070 και RTX 3080 GPUs για gaming laptops

Όπως αναμενόταν, η σειρά RTX 30 GPU της Nvidia έρχεται και στους φορητούς υπολογιστές με τρία μοντέλα, τις RTX 3060, RTX 3070 αλλά και την RTX 3080.

Αρχικά η RTX 3060 αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της σε πιο οικονομικά laptops, χωρίς όμως να στερείται επιδόσεων αφού σύμφωνα με την Nvidia θα πρέπει να περιμένουμε 90 καρέ το δευτερόλεπτο σε Full HD ανάλυση και σε παιχνίδια όπως το Fortnite με όλες τις ρυθμίσεις στο μέγιστο. Οι σχετικές προτάσεις των κατασκευαστών θα ξεκινάνε από τα $999 ενώ για καλύτερες επιδόσεις κοιτάμε υλοποιήσεις φορητών υπολογιστών που ενσωματώνουν την RTX 3070 όπου χαρίζουν και πάλι 90 καρέ το δευτερόλεπτο αλλά στην 1440p ανάλυση.

Η κορυφαία mobile GPU της Nvidia για το 2021 είναι η RTX 3080 με επιδόσεις 100fps σε 1440p ανάλυση ενώ και στις τρεις περιπτώσεις, το form factor όλων των υπολογιστών διακρίνεται για το μικρό πάχος και βάρος, αποτελώντας την εξέλιξη τριών χρόνων του σχεδιασμού Max-Q της Nvidia. Ενδεικτικό παράδειγμα ήταν το video στο τέλος της παρουσίασης όπου ένας gamer έπαιζε το Flight Simulator της Microsoft με full ρυθμίσεις, έχοντας ως σύστημα το νέο Blade 15 με RTX 3080 το οποίο διακρίνεται για τις κορυφαίες επιδόσεις του σε συνδυασμό με τις περιορισμένες διαστάσεις.

Παράλληλα η Nvidia αναβαθμίζει σημαντικές τεχνολογίες των mobile GPU που παρέχει όπως το Dynamic Boost και το Whisper Mode, με το τελευταίο να υπόσχεται λίγοτερο θορυβώδη laptops όταν τρέχουν κάποιο απαιτητικό παιχνίδι. Ακόμα η λειτουργία Resizable BAR επιτρέπει στον επεξεργαστή να έχει άμεση πρόσβαση στη μνήμη της GPU, κάτι που σύμφωνα με την Nvidia έχει ως αποτέλεσμα περισσότερα frames. Η συγκεκριμένη λειτουργία αναμένεται σύντομα και στις desktop εκδόσεις της σειράς RTX 30 μέσω VBIOS updates που θα κυκλοφορήσουν οι κατασκευαστές. Δεν λείπει και η υποστήριξη DLSS (AI Rendering) που κάνει τη διαφορά στην ποιότητα των γραφικών σε υψηλές αναλύσεις, με τη λίστα των συμβατών παιχνιδιών να αυξάνεται σταδιακά.

Τα πρώτα laptops που θα ενσωματώνουν τις νέες RTX 3070 και RTX 3080 θα κυκλοφορήσουν από τις 26 Ιανουαρίου ενώ αργότερα θα δούμε τις προτάσεις των κατασκευαστών με RTX 3060. Ήδη αρκετοί κατασκευαστές έχουν ανακοινώσει σχετικά μοντέλα όπως η Lenovo, η ASUS, η Acer και η MSI ενώ η Nvidia αναφέρει ότι περισσότερα από 70 μοντέλα θα κυκλοφορήσουν μέσα στο έτος.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss