H σειρά The Wire δε θα μπορούσε να γίνει σήμερα σύμφωνα με τους δημιουργούς – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

H σειρά “The Wire” ήταν για αρκετά χρόνια μια από τις εκείνες σειρές που έχει το δικό της κοινό και άλλαξαν πολλά στην μικρή οθίνη, ενώ θεωρείται για πολλούς ίσως από τις κορυφαίες που έχουν προβληθεί ποτέ.

Οι δημιουργοί της σειράς πάντως δεν πιστεύουν πως μπορούσαν στο σήμερα να κάνουν μια τέτοια σειρά και ανέφεραν το γιατί. O Ed Burns δήλωσε στους New York Times πως ήταν τυχεροί τότε γιατί το HBO ήταν πιο ανοιχτό σε προτάσεις και έκανε σειρές για στοχευμένο κοινό. Μάλιστα ανέφερε πως κινδύνευσε η σειρά να κοπεί στην τρίτη σεζόν, αλλά έπρεπε να φτάσουν στην τέταρτη για να καταλάβουν τι ακριβώς έκαναν και να το εκτιμήσουν. Αλλά από το Game Of Thrones και μετά όλα έγιναν mainstream και δύσκολα βλέπει κανείς θέματα που προβληματίζουν το κοινό. Ολοκληρώνοντας, δήλωσε πως παρακολούθησε μερικές μίνι σειρές και είναι όλες τους whodunit ή με πλούσιες γυναίκες που φιλονικούν, συνεπώς το The Wire δεν… χωράει στην σύγχρονη τηλεοπτική πραγματικότητα.
Η σειρά εξελίσσεται μέσα από τα μάτια των τόσο των ανθρώπων του Νόμου όσο και από των διάφορων παρανόμων. Με Θουκυδίδια αφήγηση, οι διάφορες ιστορίες παρατίθενται χωρίς προκατάληψη, χωρίς ανούσια ηθικά κηρύγματα και χωρίς να λαμβάνεται θέση υπέρ του ενός ή του άλλου, αφήνοντας έτσι τον θεατή να σκεφτεί και να προβληματιστεί για αυτό που του παρουσιάστηκε.Ο στόχος που έθεσε -και τελικά κατάφερε να πιάσει μετ’ επαίνων- το Wire ήταν πολύ φιλόδοξος. Το αντικείμενό του είναι πολύ ευρύ και πολύ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss