H ταινία που ήταν η τελευταία για τον James Dean – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

Ο James Byron Dean (8 Φεβρουαρίου 1931 – 30 Σεπτεμβρίου 1955) αποτέλεσε στην σύντομη ζωή και καριέρα του, ένα πολιτιστικό είδωλο της εφηβικής επανάστασης και της κοινωνικής αποξένωσης, με αφετηρία την κλασική ταινία Επαναστάτης Χωρίς Αιτία (1955), στην οποία είχε τον ρόλο του προβληματισμένου έφηβου, Jim Stark.

Γεννημένος στο Φέρμουντ της Ιντιάνα το 1931, παρά τα προβλήματα της παιδικής και οικογενειακής ζωής, ο James Dean ξεχώρισε για τις υποκριτικές του ικανότητες καθώς και για την εξωτερική του εμφάνιση.
Οι δυο ρόλοι που κατάφεραν να τον εκτοξεύσουν σε δημοτικότητα και γενικότερα στην καριέρα ήταν του μοναχικόυ Cal Trask, στην ταινία Ανατολικά της Εδέμ (1955) και του Jett Rink, στην ταινία Ο Γίγας (1956).
Η ταινία Ο Γίγας (Giant) είναι δράμα παραγωγής 1956, σε σκηνοθεσία Τζορτζ Στίβενς. Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι οι Ροκ Χάτσον, Ελίζαμπεθ Τέιλορ και Τζέιμς Ντιν. Συμμετέχουν επίσης οι Κάρολ Μπέικερ, Τζέιν Γουίδερς, Τσιλ Γουίλς, Μερσέντες ΜακΚέμπριτζ, Ντένις Χόπερ, Σαλ Μίνεο και Ροντ Τέιλορ. Η ταινία είναι η τελευταία που γύρισε ο Τζέιμς Ντιν, καθώς ο ηθοποιός σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα πριν η ταινία προβληθεί στους κινηματογράφους. Ο Ντιν έλαβε την δεύτερη του υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου, το οποίο έχασε από τον Γιουλ Μπρίνερ. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Έντνα Φέρμπερ, το οποίο διασκεύασαν για τη μεγάλη οθόνη οι Ίβαν Μόφατ και Φρεντ Γιουιόλ.
Το 1998 το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου κατέταξε την ταινία στην 82η θέση στη λίστα μ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss