H Visa εξετάζει το ενδεχόμενο να συμπεριλάβει κρυπτονομίσματα στο δίκτυο πληρωμών της

Ο πιστωτικός κολοσσός θα μπορούσε τελικά να χρησιμοποιεί τα ψηφιακά νομίσματα με τον ίδιο τρόπο που επεξεργάζεται τις πληρωμές με τα παραδοσιακά νομίσματα.

Ο Al Kelly, διευθύνων σύμβουλος της Visa, δήλωσε πως ο πιστωτικός κολοσσός είναι σε θέση να καταστήσει τα κρυπτονομίσματα “ασφαλέστερα, χρήσιμα και εφαρμόσιμα” καθώς εξετάζει το ενδεχόμενο να τα συμπεριλάβει στις μορφές πληρωμών που γίνονται δεκτές από την εταιρία. Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της εταιρίας για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2021, o Kelly περιέγραψε τα κρυπτονομίσματα, όπως το bitcoin, σαν “ψηφιακό χρυσάφι” το οποίο “στην παρούσα φάση δεν χρησιμοποιείται ως μορφή πληρωμής σε σημαντικό βαθμό”.

“Η στρατηγική μας εδώ είναι να συνεργαστούμε με ψηφιακά πορτοφόλια και ανταλλακτήρια, προκειμένου να δώσουμε τη δυνατότητα στους χρήστες να αγοράζουν αυτά τα νομίσματα χρησιμοποιώντας το προφίλ τους στη Visa ή να τα εξαργυρώνουν κατά τον ίδιο τρόπο προκειμένου να προχωρήσουν κάποια αγορά, σε οποιοδήποτε από τους 70 εκατομμύρια εμπόρους ανά τον κόσμο όπου γίνεται δεκτή η Visa”, ανέφερε ο Kelly.

Στις δηλώσεις του, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας επισήμανε επίσης πως τα ψηφιακά νομίσματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο “παγκόσμιο εμπόριο”, συμπληρώνοντας ότι:

“Σήμερα, 35 από τις κορυφαίες πλατφόρμες ψηφιακών νομισμάτων και πορτοφολιών έχουν ήδη επιλέξει να εκδίδουν Visa, συμπεριλαμβανομένων των Crypto.com, BlockFi και BitPanda. Αυτές οι συνεργασίες ανοίγουν την προοπτική για τη δημιουργία άνω των 50 εκατομμυρίων πιστωτικών λογαριασμών. Το επόμενο δίκτυο με ηγετικό ρόλο στην αγορά διαθέτει ένα κλάσμα αυτού του αριθμού. Περιττό να πούμε πως, στο βαθμό που κάποιο ψηφιακό νόμισμα εξελίσσεται σε αναγνωρισμένη μορφή συναλλαγών, τίποτε δε μας εμποδίζει να το συμπεριλάβουμε στο δίκτυό μας, το οποίο ήδη αυτή τη στιγμή υποστηρίζει πάνω από 160 νομίσματα”.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss