H Xiaomi υπόσχεται πραγματική ασύρματη φόρτιση με την τεχνολογία Mi Air Charge

Η νέα τεχνολογία της Xiaomi υπόσχεται πραγματική ασύρματη φόρτιση χωρίς καλώδια και από απόσταση.

Μέσω ενός βίντεο και ενός blog άρθρου, η Xiaomi ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή της να κυκλοφορήσει στο μέλλον μια νέα τεχνολογία με την ονομασία Mi Air Charge και η οποία διαφέρει σημαντικά από την μαγνητική επαγωγική φόρτιση που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα με την τεχνολογία της qi. Στόχος της κινεζικής εταιρείας είναι να κάνει εφικτή την πραγματική ασύρματη φόρτιση ενός smartphone χωρίς αυτό να χρειάζεται να τοποθετηθεί σε κάποια ειδική βάση.

Κεντρικό ρόλο στην τεχνολογία αποτελεί μια συσκευή η οποία διακρίνεται για το μεγάλο μέγεθός της και η οποία συνδέεται στο ρεύμα. Στο εσωτερικό της κρύβει μια συστοιχεία 144 κεραιών οι οποίες κάνουν χρήση χιλιοστομετρικών κυμάτων (mm-wave), και με το smartphone -δέκτης- μέσω ειδικού hardware να τα μετατρέπει σε ηλεκτρική ενέργεια. Το σύστημα της κινεζικής εταιρείας φαίνεται ότι διαφέρει από παλαιότερες προσπάθειες οι οποίες είχαν ως βάση το φαινόμενο της ηλεκτρομαγνητική επαγωγής και της αντήχησης. Πολύ εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι το σύστημα αναγνωρίζει τη θέση της συσκευής προκειμένου να τη «στοχεύει» για βέλτιστη φόρτιση.

Όπως διευκρινίζει η Xiaomi, το σύστημά της θα υποστηρίζει αρχικά τη φόρτιση μόνο smartphones ενώ μελλοντικά θα συνεργάζεται με έξυπνα ρολόγια και άλλα wearables. Η ταχύτητα φόρτισης δεν αναμένεται να είναι μεγάλη αφού αυτή έχει μέγιστη ισχύ 5W ενώ σε περίπτωση εμποδίων μεταξύ του σταθμού και της συσκευής, η ταχύτητα μειώνεται σημαντικά. Από τα πλεονεκτήματα πάντως πέρα από την έλλειψη καλωδίων, είναι και η ταυτόχρονη φόρτιση δύο συσκευών.

Το πότε θα δούμε εμπορικά τη διάθεση της τεχνολογίας Mi Air Charge αποτελεί για την ώρα κάτι που ίσως και η ίδια η εταιρεία δεν γνωρίζει αφού μένουν να λυθούν αρκετά άλλα προβλήματα. Άλλωστε η φόρτιση μιας συσκευής από απόσταση είναι κάτι που έχουν προσπαθήσει να επιτύχουν και άλλες εταιρείες όπως η Energous με το WattUp και η Witricity, όμως πέρα από διάφορα εντυπωσιακά demos που είδαμε μάλιστα κι από κοντά, τελικά μέχρι σήμερα δεν υπήρξε εξέλιξη στο θέμα της εμπορικής εκμετάλλευσης. Η Xiaomi πάντως δεν κρύβει ότι τελικός της στόχος είναι η τεχνολογία Mi Air Charge που αναπτύσσει, να επεκταθεί σε IoT συσκευές, gadgets και άλλες συσκευές που χρειάζονται τακτική φόρτιση.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss