Hyundai και Kia ισχυρίζονται πως δεν βρίσκονται σε συζητήσεις για την ανάπτυξη του Apple Car

Παρά τις παλαιότερες δηλώσεις τους, φαίνεται πως η Apple είναι ακόμα σε πρώιμα στάδια συζητήσεων με διάφορους κατασκευαστές του χώρου

Μετά από πολλές εβδομάδες με φήμες σχετικά με την ανάπτυξη του Apple Car, οι Hyundai και Kia ανακοίνωσαν σήμερα πως δεν έχει γίνει συζήτηση για συνεργασία με την Apple, με σκοπό να αναπτύξουν μαζί το επερχόμενο ηλεκτρικό αυτοκίνητό της.

Τον περασμένο μήνα, η Hyundai είχε επιβεβαιώσει πως η Apple προσέγγισε διάφορες κατασκευάστριες εταιρείες αυτοκινήτων, όπως και μαζί της, με την Hyundai να αναθεωρεί τη δημοσίευσή της λίγες ώρες αργότερα. Πιο συγκεκριμένα, απλά δήλωσε πως δέχτηκε αιτήματα για συνεργασία από διάφορες εταιρείες, σχετικά με την ανάπτυξη αυτόνομων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, χωρίς να αναφέρεται στην Apple συγκεκριμένα.

Το δε Bloomberg, την Παρασκευή δημοσίευσε πως συζητήσεις μεταξύ Apple και Hyundai βρίσκονται εν αναμονή, προσθέτοντας ότι οι αρχικές δηλώσεις της Hyundai αναστάτωσαν την Apple, λόγω της πολιτικής της να κρατά κρυφά τα επερχόμενα πρότζεκτ της.

Την περασμένη εβδομάδα, η Κορεάτικη εφημερίδα Dong-A Ilbo δημοσίευσε πως η Apple σχεδίαζε να επενδύσει $3,6 δις στην Kia ως μέρος συνεργατικής παραγωγής μεταξύ των δύο εταιρειών, με την Kia να αναλάβει την παραγωγή του Apple Car στο εργοστάσιο στη Γεωργία. Ο αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo πρόβλεψε πως το Apple Car θα βασίζεται στην E-GMP πλατφόρμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που θα προσέφερε εμβέλεια 480 χλμ., επιτάχυνση 0-100 σε λιγότερο από 3,5 δευτ., τελική ταχύτητα 260 χλμ/ώρα και 80% φόρτιση σε μόλις 18 λεπτά.

Το Nikkei Asia από την άλλη σε δικό του δημοσίευμα, μας ενημερώνει πως η Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τουλάχιστον 6 Ιαπωνικές εταιρείες για συνεργασία παραγωγής και προμήθεια εξαρτημάτων, κάτι που δείχνει πως η Apple βρίσκεται ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο.

Όπως και να ‘χει, όλα δείχνουν πως το πολυπόθητο Apple Car απέχει αρκετά χρόνια πριν την κυκλοφορία του, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για το 2024 στην καλύτερη, με άλλες να αναφέρουν το 2028.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss