Η 13η γενιά των Intel CPU κυκλοφορεί στις 20 Οκτωβρίου με τη ναυαρχίδα Core i9-13900K των 589 δολαρίων

Μετά από πολλά teasers και διαρροές, η Intel επισημοποίησε τελικά πριν λίγο την 13η γενιά των Core επεξεργαστών της.

Οι desktop επεξεργαστές 13ης γενιάς της εταιρείας θα κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά στις 20 Οκτωβρίου, με επικεφαλής τη ναυαρχίδα Core i9-13900K στην τιμή των 589 δολαρίων. Η τιμή του επεξεργαστή είναι η ίδια με την προηγούμενη ναυαρχίδα της Intel 12900K, παρά την προειδοποίηση της Intel για αύξηση των τιμών. Η ανακοίνωση των νέων desktop επεξεργαστών έρχεται την ώρα που η AMD κυκλοφόρησε μόλις τους νέους επεξεργαστές Ryzen 7000 σε μια μάχη για την κυριαρχία του desktop.

Ο Core i9-13900K της Intel θα διατίθεται με 24 πυρήνες, 32 threads και ταχύτητες ρολογιού έως και 5,8GHz. Βασισμένοι στη κατασκευαστική μέθοδο 7 της Intel και την υβριδική αρχιτεκτονική επιδόσεων x86, οι επεξεργαστές 13ης γενιάς περιλαμβάνουν πυρήνες απόδοσης (P-cores) και αποδοτικούς πυρήνες (E-cores) που κατανέμουν έξυπνα τα φορτία εργασίας χρησιμοποιώντας το Intel Thread Director, έναν ενσωματωμένο μικροελεγκτή στο εσωτερικό της CPU που παρακολουθεί τα threads και διασφαλίζει ότι εκτελούνται από τους σωστούς πυρήνες.
Η Intel χρησιμοποίησε την ίδια αρχιτεκτονική για τα τσιπ της 12ης γενιάς πέρυσι και είναι μια παρόμοια προσέγγιση με αυτή που κάνει η Apple με τους δικούς της επεξεργαστές που βασίζονται όμως στην ARM αρχιτεκτονική. Αντί να στριμώχνουμε τους νέους επεξε …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss