Η αδιανόητη μηχανή που γεννήθηκε από τη… δυσπιστία

Πολλά τρελά και παλαβά έχουμε δει κατά καιρούς στην επικράτεια των δύο τροχών, τίποτα όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με όσα απέδωσε η δημιουργική μανία του Tarso Marques.

O παλιός πιλότος της Formula 1 και του Indycar ξέρει καλά πώς να πιέζει τα όρια της σύγχρονης κατασκευαστικής σχεδιάζοντας δίτροχα και τετράτροχα που αψηφούν όλες τις νόρμες.

Όπως λέει μάλιστα ο ίδιος και αρκούντως χαρακτηριστικά, έμπνευση για την εκπληκτική Dumont του ήταν η δυσπιστία, η ριζική αμφιβολία δηλαδή πως κάτι τέτοιο είναι πρακτικά αδύνατο να φτιαχτεί. Κι όμως!

Με θηριώδεις τροχούς 36 ιντσών βγαλμένους κατευθείαν από την επικράτεια της επιστημονικής φαντασίας και κινητήρα αεροσκάφους από τη Rolls-Royce ιπποδύναμης 300 αλόγων, η Dumont δεν είναι ένα μουσειακό είδος μεγάλης κατασκευαστικής, αλλά ένα πλήρως λειτουργικό και κινούμενο έργο τέχνης.

Χρειάστηκαν 7 μήνες για το πλήρωμα του Marques στη Βραζιλία για να τη φέρουν στη ζωή, καθώς μιλάμε για κάτι τόσο πρωτοποριακό που έπρεπε ουσιαστικά να ξανασκεφτούν την ίδια την κίνηση σε δύο τροχούς.

TMC Dumont λοιπόν και τίποτα δεν μοιάζει σαν αυτή…

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss