Η Adobe σταματά την υποστήριξη του Flash.

Η εταιρία σκοπεύει μάλιστα, να ενημερώσει τους χρήστες ότι θα πρέπει να απεγκαταστήσουν την εφαρμογή.

Δεν είναι μυστικό ότι η Adobe θα τερματίσει την υποστήριξη για το Flash στο τέλος του 2020. Επίσης τώρα είναι προφανές πόσο επιθετικά θα γίνει η διακοπή από την εταιρία.

Το ZDNet αναφέρει ότι η Adobe θα ζητήσει από τους χρήστες να καταργήσουν την εγκατάσταση του Flash. Θα το κάνει αργότερα φέτος, σε περίπτωση που κάποιος δεν γνωρίζει ότι ήρθε η ώρα να αποχωριστεί το plugin. Δεν προκαλεί έκπληξη ότι η Adobe θα σταματήσει να προσφέρει το Flash για download. Η εταιρία έχει επίσης προειδοποιήσει ότι θα εμποδίσει την εκτέλεση περιεχομένου Flash από το 2021.

Δεν είναι εντελώς σοκαριστικό ότι η Adobe θα ήταν τόσο επιθετική. Το Flash είναι γνωστό ότι είναι ένας εφιάλτης ασφαλείας. Επιτρέποντας στους χρήστες να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν χωρίς υποστήριξη, θα είναι σαν να καλούν τους επίδοξους hackers να ανακαλύψουν και να εκμεταλλευτούν νέες ευπάθειες. Ωστόσο, είναι σπάνιο να βλέπεις κάποιον προγραμματιστή να σταματά εντελώς την υποστήριξη και ταυτόχρονα να μην αφήνει τους χρήστες να χρησιμοποιούν μία εφαρμογή ενώ μάλιστα να τους αποθαρρύνει ενεργά ώστε να την απεγκαταστήσουν.

Η προσέγγιση της Adobe είναι έντονα αντίθετη με τη στάση που κράτησε μία δεκαετία πριν. Εκείνη την εποχή, η Adobe επέμενε ότι η Apple επιβάλλει περιορισμούς στο διαδίκτυο απαιτώντας από τα iPhone και iPad να χρησιμοποιούν HTML5 αντί για Flash. Τώρα, ακόμη και η Adobe θεωρεί το Flash ένα βάρος που θέλει να διώξει από επάνω της.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss