Η ΑΕΚ έκανε για τον Φαν Βερτ ό,τι καμία άλλη ομάδα όμως ο Ολλανδός πρέπει να περιμένει

Ο πρώτος σκόρερ του περυσινού πρωταθλήματος, Τομ Φαν Βερτ, είναι ήδη παίκτης της ΑΕΚ, της μοναδικής ομάδας που μπήκε στη διαδικασία να τον αγοράσει. Όμως εδώ δεν είναι Βόλος. Τι ισχύει ήδη και τι θα ισχύσει μετά τη θλάση που υπέστη ο Ολλανδός.

Όταν μια ομάδα αποκτά τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, θεωρητικά έχει κάνει μια ασφαλή κίνηση ενός δοκιμασμένου ποδοσφαιριστή. Κι ας υπέστη θλάση που θα τον κρατήσει εκτός δράσης για το επόμενο διάστημα.

Άλλωστε και κατά το παρελθόν, έστω στις μικρομεσαίες ομάδας που αγωνίστηκε σε Ολλανδία και Δανία, ο Τομ Φαν Βερτ ήταν ένας σταθερά ικανός και παραγωγικός γκολτζής. Τα 147 τέρματα σε 375 επίσημα ματς καταδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Κι όμως μέσα στο πέρασμα των ετών, ουδέποτε υπήρξε ομάδα η οποία να προχώρησε στην αγορά του από άλλο σύλλογο. Το 2014 μετακόμισε από την Ντεν Μπος στην Εξέλσιορ, ως ελεύθερος. Το ίδιο συνέβη το 2016, όταν μεταπήδησε στη Χρόνινχεν. Το 2018 τον απέκτησε δίχως να πληρώσει κάτι η Άαλμποργκ και με τον ίδιο τρόπο μεταπήδησε το 2021 στο Βόλο. Η ΑΕΚ έγινε η πρώτη ομάδα που αγόρασε τον Φαν Βερτ από άλλο club, αντί 500.000 ευρώ.

Ο Αραούχο και η περίπτωση του Λιβάι Γκαρσία

Αυτό βέβαια δεν συνεπάγεται ότι ο δρόμος για την ενδεκάδα θα είναι εύκολος για τον Ολλανδό στράικερ. Ιδίως μετά τον τραυματισμό του. Είναι ξεκάθαρο -από όσα μας έχει δείξει μέχρι τώρα ο Ματίας Αλμέιδα- ότι ο Σέρχιο Αραούχο είναι αναντικατάστατος.

Είναι επίσης ένα επιβεβαιωμένο συμπέρασμα ότι ο Αργεντινός ποντάρει πολλά στη μετάλλαξη του Λιβάι Γκαρσία σε φορ περιοχής κι επενδύει αγωνιστικά στα εντυπωσιακά σωματικά και αθλητικά προσόντα του ποδοσφαιριστή από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο.

Σε αυτή τη φάση προτεραιότητα για τον Αλμέιδα αποτελεί η εξασφάλιση όσο το δυνατόν καλύτερων συνεργασιών μεταξύ του Γκαρσία και του Αραούχο. Για να αποκτηθεί λοιπόν η απαραίτητη χημεία, θα πρέπει να παίζουν μαζί, δεν αρκούν οι προπονήσεις. Με την εικόνα, δε, που είχαν στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, ο Αργεντινός πείστηκε ακόμα περισσότερο ότι λειτουργεί προς τη σωστή κατεύθυνση.

Δουλειά και υπομονή

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της ανοιχτής προπόνησης, ο κόουτς της ΑΕΚ χρησιμοποίησε σε ασκήσεις τακτικής τον Άμραμπατ κοντά στον Αραούχο, καθώς ο Γκαρσία απουσίαζε λόγω υποχρεώσεων με την εθνική ομάδα της πατρίδας του. Ίσως να λέει κι αυτό κάτι για τον τρόπο που στην παρούσα φάση σκέφτεται.

Όπως και να έχει, ο Ολλανδός επιθετικός θα πρέπει να δουλέψει διπλά και να έχει μεγάλη υπομονή προτού καταφέρει να βρει χώρο στην αρχική ενδεκάδα. Ο Αλμέιδα θα συνεχίσει να ποντάρει στη δουλειά που ξεκίνησε να κάνει με τους Γκαρσία και Αραούχο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στην Ολλανδία και ο Φαν Βερτ, όταν με το καλό επιστρέψει στις προπονήσεις, θα λογίζεται ως η πρώτη αλλαγή στις θέσεις της επίθεσης, ανάλογα με το πώς θα κυλά ο εκάστοτε αγώνας.

Άλλωστε στις συζητήσεις που είχε με τους ανθρώπους της ομάδας, ο προπονητής είχε ξεκαθαρίσει ότι προτιμά έναν παίκτη που θα ήταν διατεθειμένος να καθίσει στον πάγκο περιμένοντας τη σειρά του, έχοντας παράλληλα τονίσει ότι ο Γκαρσία θα εξελιχθεί στον φορ που η ΑΕΚ θα πρέπει να έχει πάντα στην 11αδα της.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss