Η Alibaba σημειώνει πωλήσεις 1 δις δολαρίων σε 85 δευτερόλεπτα

Η Κινεζική Alibaba έσπασε το ρεκόρ διαδικτυακών πωλήσεων στη διάρκεια μιας ημέρας που κατείχε η ίδια από πέρσι, πουλώντας προϊόντα αξίας 30.8 δισεκατομμυρίων σε 24 ώρες, ξεπερνώντας το περσινό ρεκόρ κατά 27%!

Φυσικά δεν πρόκειται για οποιαδήποτε μέρα, αλλά για ένα ειδικό event που ονομάζεται “Global Shopping Festival” και ξεκινάει στις 11 Νοεμβρίου εδώ και μια δεκαετία. Διοργανωτής του GSF είναι η ίδια η Alibaba, οι τιμές των προϊόντων είναι φυσικά σε επίπεδα προσφοράς, ενώ το φεστιβάλ εμπλουτίζεται και από διάφορα happening που λαμβάνουν χώρα σε διάφορα σημεία της Κίνας και όχι μόνο. Φέτος, συμμετείχαν στο φεστιβάλ προσφορών 180000 μάρκες, ενώ οι συνολικές παραγγελίες έφτασαν το ένα δις. Για τη διαχείριση τόσο μεγάλου όγκου παραγγελιών, η Alibaba ενεργοποίησε χιλιάδες ρομποτικά συστήματα Quicktron της θυγατρικής της Cainiao, τα οποία είναι παρόμοια με τα Kiva της Amazon. H Cainiao είχε αναβαθμίσει τα συστήματά της καθώς περίμενε μεγάλη αύξηση στις παραγγελίες, ενώ χρησιμοποίησε μέχρι και δορυφόρους για να αυξήσει την αποδοτικότητα στις παραδόσεις των πακέτων.

2018-1111-by-the-numbers-992x558.jpg.c7a52e66f3915b822d8085206ecbdf11.jpg

Τα νούμερα είναι πραγματικά ζαλιστικά, αφού το πρώτο δις ήρθε σε 85 δευτερόλεπτα ενώ τα πρώτα 10 δις δολάρια κατά την πρώτη ώρα. Για σύγκριση, η περσινή Black Friday έφτασε τα 5 δις δολάρια διαδικτυακών πωλήσεων. Το 40% των συνολικών πωλήσεων προήλθαν από διεθνείς brands, ενώ στους μεγάλους κερδισμένους συγκαταλέγονται οι Apple, Dyson, L’Oreal, Nestle, Kindle, Estee Lauder, Gap, Adidas, και Nike.

To GSF είναι κατά βάση μια ωδή στον αχαλίνωτο καταναλωτισμό, και τα τελευταία χρόνια γνωρίζει σταθερή και εντυπωσιακή αύξηση. Η φετινή χρονιά ωστόσο ήταν ξεχωριστή για το λόγο της πρόσθετης φορολογίας που υπάρχει στην Αμερική για εισαγόμενα προϊόντα από την Κίνα, κάτι που φαίνεται πως δεν πτόησε τόσο τους καταναλωτές αφού οι τιμές των προϊόντων ήταν χαμηλότερες και τα περιθώρια κέρδους της Alibaba πιο περιορισμένα. Σε αυτό συνέβαλε και η πτώση του Κινεζικού γουέν έναντι του δολαρίου.

Ο Daniel Zhang, CEO του Alibaba Group, δήλωσε: “Θα συνεχίσουμε να πρωτοπορούμε με νέες δράσεις, στοχεύοντας στην αλλαγή του τρόπου ζωής των ανθρώπων μέσω νέων τεχνολογιών και νέων επιχειρηματικών μοντέλων. Αυτή τη στιγμή, μόλις το 17.5% των αγορών προϊόντων στην Κίνα γίνονται διαδικτυακά, που σημαίνει ότι η προώθηση πρακτικών ψηφιοποίησης μέσω τέτοιων φεστιβάλ θα πρέπει να ενταθεί τα επόμενα χρόνια. Για όλες τις μάρκες που συμμετείχαν φέτος ενεργά, δεν το κάνανε τόσο για να πουλήσουν περισσότερα προϊόντα όσο για να προσφέρουν στον κόσμο μια μοναδική εμπειρία”. 

Engadget

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss