Η αληθινή ιστορία πίσω από την σειρά Sherwood – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

Λίγα δευτερόλεπτα πριν την πρώτη σκηνή και σε ένα μαύρο φόντο εμφανίζεται το εξής κείμενο: «Αυτή η ιστορία ήταν αρχικά εμπνευσμένη από δύο δολοφονίες που έλαβαν χώρα στην κοινότητα ανθρακωρύχων του Νότιγχαμσάιρ. Για τους σκοπούς της δραματουργίας, οι χαρακτήρες και τα γεγονότα είναι μυθοπλαστικά».

Στη συνέχεια, το πλάνο ανοίγει σε μια οδυνηρή πολιτική περίοδο της βρετανικής ιστορίας: τις απεργίες των ανθρακωρύχων στις αρχές της δεκαετίας του 1980, σκηνές των οποίων παρακολουθούμε από αρχειακό υλικό. Αυτό είναι και το κεντρικό θέμα του «Sherwood», της δραματικής – αστυνομικής σειράς του BBC One που έκανε πρεμιέρα στο βρετανικό δίκτυο στα μέσα Ιουνίου και γνώρισε μεγάλη επιτυχία από το πρώτο κιόλας επεισόδιο (Στην Ελλάδα είναι διαθέσιμη για on demand θέαση από την COSMOTE TV).
Οι ανθρακωρύχοι διαμαρτύρονταν για το κλείσιμο των ανθρακωρυχείων και τις περικοπές μισθών που υποστήριζε η τότε πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ, στέλνοντας εκεί αστυνομικούς από όλη τη χώρα για να αντιμετωπίσουν με βία τους ανθρακωρύχους, οι οποίοι συγκρούονταν με τους απεργοσπάστες που ήθελαν να συνεχίσουν να εργάζονται στα ορυχεία.
[embedded content]
Αλλά στο επίκεντρο της σειράς παρουσιάζονται οι πραγματικές δολοφονίες που έγιναν το 2004 γύρω από το Άσφιλντ του Νότιγχαμ, όπου μεγάλωσε ο σεναριογράφος Τζέιμς Γκράχαμ. Ο Γκράχαμ, ένας από τους καλύτερους θεατρικούς συγγραφείς του Ηνωμένου Βασιλείου – δημιουργός των έργων «Ink», «Finding Neverland», «Brexit: The Uncivil War» και «Quiz» – είναι ο κατάλληλος για να αφηγηθεί τα γεγονότα, χρησιμοποιώντας τις λεπτομερείς γνώσεις του για την ιστορία και τους ανθρώπους της περιοχής.
Πρωταγωνιστές της σειράς, της οποίας η πρώτη σεζόν αποτελείται από έξι επεισόδια ενώ στο τέλος …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss