Η Amazon και τα «έξυπνα» σπίτια των ΗΠΑ

Πρότυπα «έξυπνα» σπίτια σε διάφορες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών έχει δημιουργήσει η Amazon, στα οποία οι καταναλωτές μπορούν να διαπιστώσουν πώς είναι ένα σπίτι με την υπηρεσία φωνητικής αναγνώρισης Alexa, το οποίο μπορεί με φωνητικές εντολές να σβήσει τα φώτα, να ανοίξει την τηλεόραση ή να παραγγείλει απορρυπαντικό.

Η Amazon ανακοίνωσε σήμερα ότι σε συνεργασία με την κατασκευαστική Lennar Corp μετέτρεψαν κάποια από τα πρότυπα σπίτια της εταιρείας σε «Κέντρα Εμπειρίας Amazon», τα οποία λειτουργούν ήδη κοντά σε 15 αμερικανικές πόλεις, μεταξύ των οποίων το Λος Άντζελες, το Ντάλας και η Ουάσινγκτον, ενώ σε αυτά θα προστεθούν και άλλα αργότερα, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Σήμερα οι επιλογές που έχουν οι πελάτες είναι να πάνε σε ένα κανονικό κατάστημα και να δουν συσκευές στις προθήκες, ή να πάνε online και να κάνουν την έρευνά τους. Όμως κατά βάση μπορούν μόνο να φαντάζονται πώς θα έμοιαζε ένα έξυπνο σπίτι», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Amazon Services, Νις Λάθια, εξηγώντας πως τα κέντρα αυτά «αποσκοπούν στο να ενημερώσουν και να εμπνεύσουν. Δευτερευόντως ναι, αν αυτό αυξάνει τις πωλήσεις, δεν γκρινιάζουμε».

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς ReportLinker, η παγκόσμια αγορά των «έξυπνων» σπιτιών αναμένεται το 2023 να φτάσει τα 107,4 δισεκατομμύρια δολάρια, με την εταιρεία Best Buy να είναι πρωτοπόρος σε αυτόν τον τομέα, με το πρόγραμμα In-Home Advisor, μέσω του οποίου ειδικοί επισκέπτονται τα σπίτια των πελατών και τους συμβουλεύουν για μία σειρά θεμάτων, όπως την ενίσχυση της αποδοτικότητας των οικιακών συσκευών τους.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για το πρόγραμμα της Best Buy», υποστήριξε ο Λάθια, εξηγώντας: «Όσο περισσότεροι πελάτες ενημερώνονται για το έξυπνο σπίτι, τόσο το καλύτερο για όλους.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss