Η AMD ισχυρίζεται ότι οι κάρτες γραφικών RDNA3 προσφέρουν 50% αύξηση performance-per-watt σε σχέση με την τωρινή γενιά

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της, που ήταν επικεντρωμένη στη νέα γενιά επεξεργαστών Ryzen 7000, η AMD αναφέρθηκε και στην επερχόμενη σειρά καρτών γραφικών Radeon που βασίζεται στην αρχιτεκτονική RDNA 3.

Κατασκευασμένη με μέθοδο παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιείται και στους επεξεργαστές Ryzen 7000-series αρχιτεκτονικής Zen 4, η νέα γενιά RDNA 3 πρόκειται να επαναλάβει τον «άθλο» της προηγούμενης γενιάς Radeon RX-series και να προσφέρει αυξημένο κατά 50% performance-per-watt σε σύγκριση με τη σημερινή γενιά. Αν έχει πετύχει τον στόχο, πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα σημαντικό επίτευγμα.

Η εταιρεία στην έκθεση Gamescom πραγματοποίησε επίδειξη ενός συστήματος που διέθετε μία νέα κάρτα γραφικών RDNA 3 και τον επεξεργαστή Ryzen 9 7950X να «τρέχει» το παιχνίδι «Lies of P» με «extreme settings» σε ανάλυση 4K. Δεν γνωρίζουμε ποια ήταν η GPU που χρησιμοποίησε η AMD στη ζωντανή επίδειξη, ωστόσο σύμφωνα με φήμες, η ναυαρχίδα της νέας σειράς καρτών γραφικών που βασίζεται στη Navi 31 GPU ενδέχεται να κατασκευάζεται στα 5nm από την TSMC, θα ενσωματώνει 12.288 Stream Processor και θα διαθέτει 24GB μνήμης GDDR6.

Η Navi 31 θα βρίσκεται σε συσκευασία που ακολουθεί τη γνωστή προσέγγιση της AMD στους επεξεργαστές της με τα chiplets, και επομένως περιμένουμε να διαθέτει ένα GCD (Graphics Chiplet Die) και έξι MCDs (Memory Chiplet Dies) που καθένα από αυτά θα ενσωματώνει 16MB Infinity Cache, μνήμη GDDR6 και εύρους 16-bit PHYs. Φημολογείται ότι η Navi 31 GPU ενσωματώνει 48 WGPs (Work Group Processors) και 384-bit memory interface.
H CEO της AMD κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των νεών επεξεργαστών Ryzen 7000-series επιβεβαίωσε ότι η σειρά καρτών γραφικών Radeon αρχιτεκτονικής RDNA 3 πρόκειται να λανσαριστεί μέσα στο 2022 χωρίς ωστόσο να εισέλθει σε λεπτομέρειες για τη …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss