Η ανάγκη της Ρουμανίας και το αγαπημένο σκορ της Φινλανδίας, δυάδα στο 3.90

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τους αγώνες Ρουμανία – Βοσνία και Μαυροβούνιο – Φινλανδία για την τελευταία αγωνιστική του Nations League.

Απόψε ολοκληρώνεται ο τρίτος όμιλος για τη Β’ Κατηγορία του Nations League. Εδώ η πρωτιά έχει κριθεί με τη Βοσνία να κλειδώνει την άνοδο με τη νίκη (1-0) που πέτυχε απέναντι στο Μαυροβούνιο την Παρασκευή. Αυτό σημαίνει ότι το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη μάχη της παραμονής ανάμεσα σε Ρουμανία και Φινλανδία. Οι Φινλανδοί έχουν πέντε βαθμούς, οι Ρουμάνοι τέσσερις, ωστόσο η ομάδα του Έντι Ιορντανέσκου υπερισχύει σε πιθανή ισοβαθμία.

Ρουμανία – Βοσνία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Για την τελευταία αγωνιστική, η Ρουμανία υποδέχεται τη Βοσνία στο Βουκουρέστι (21:45 NOVASPORTS 3HD, LIVE από το SPORT24) και ουσιαστικά χρειάζεται καλύτερο αποτέλεσμα από τη Φινλανδία για να παραμείνει στη League B. Το ρουμανικό ποδόσφαιρο έχει κάνει πολλά βήματα πίσω τα τελευταία χρόνια. Φαίνεται αυτό τόσο από την κατάταξη της εθνικής Ρουμανίας (Νο. 54) στο FIFA Ranking, όσο και από την κατάταξη της Ρουμανίας (Νο. 26) στο UEFA Ranking.

Είναι γεγονός ότι η Ρουμανία έχει πάψει να γεννάει σπουδαίους ποδοσφαιριστές και έχει να προκριθεί σε τελική φάση Μουντιάλ από το 1998. Επίσης, προκρίθηκε μόλις στο ένα από τα τελευταία τρία Euro (το 2016 στη Γαλλία) και όπως αναμένονταν δεν κατάφερε να συνεχίσει στη νοκ άουτ φάση.

Τον Ιανουάριο ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Έντι Ιορντανέσκου και σε λιγότερο από οκτώ μήνες βρίσκεται στο στόχαστρο της κριτικής, αφού δεν έχει καταφέρει να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε επτά παιχνίδι με τον Ιορντανέσκου στον πάγκο η Ρουμανία έχει ρεκόρ 1-2-4 και μόλις τέσσερα γκολ ενεργητικό.

Οι Ρουμάνοι λοιπόν, έχουν μεγάλη ανάγκη απόψε τη νίκη, αφενός για να εξαντλήσουν τις πιθανότητες που έχουν για παραμονή στη League B, αφετέρου για να τονώσουν λίγο την ψυχολογία τους.

Στον αντίποδα, η Βοσνία έχει σαφώς ανώτερο ρόστερ, με αρκετούς παίκτες που αγωνίζονται σε καλά πρωταθλήματα. Παρόλα αυτά, για το αποψινό ματς είναι τιμωρημένος ο ηγετικός χαφ Μίραλεμ Πιάνιτς και νοκ άουτ λόγω τραυματισμού σημαντικός μέσος Ράντε Κρούνιτς (Μίλαν).

Φυσικά, δεν αποκλείεται ο Ιβάιλο Πέτεβ να προχωρήσει σε ροτέισον και να προστατεύσει ορισμένους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές του, αφού ακολουθεί πολύ βαρύ πρόγραμμα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μέχρι την έναρξη του Μουντιάλ.

Με δεδομένο λοιπόν ότι η Ρουμανία έχει πιο ισχυρό κίνητρο απόψε, ο άσος κρίνεται αποδεκτός σε τιμές διπλασιασμού.

Μαυροβούνιο – Φινλανδία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στην Ποντγκόριτσα, η Φινλανδία ξέρει ότι με νίκη εξασφαλίζει την παραμονή, ανεξαρτήτως τι θα γίνει στο παιχνίδι της Ρουμανίας με τη Βοσνία (21:45 NOVASPORTS 4HD, LIVE από το SPORT24). Το Μαυροβούνιο δεν κινδυνεύει με υποβιβασμό και ουσιαστικά θα παίξει μόνο για την κατάταξή του στο FIFA Ranking.

Παρότι, η Φινλανδία έχει θεωρητικά πιο ισχυρό κίνητρο, οι μπουκ δίνουν ελαφρύ φαβορί τον άσο, περιμένοντας ένα εξαιρετικά αμφίρροπο παιχνίδι.

Σημειώνεται, ότι στο Μαυροβούνιο συμπλήρωσε κάρτες ο σημαντικός μπακ/χαφ Άνταμ Μάρουσιτς (Λάτσιο) και ότι δεν έχει συμπεριληφθεί στην αποστολή ο πολύπειρος στόπερ Στέφαν Σάβιτς (Ατλέτικο).

Στον αντίποδα, η Φινλανδία έχει εκτός τους καλούς χαφ Ρόμπιν Λουντ (Μινεσότα) και Ράσμους Σούλερ (Τζουργκάρντεν). Στην αποστολή πάντως, βρίσκεται κανονικά ο σταρ της ομάδας, Τέεμου Πούκι (Νόριτς) και φυσικά ο μπακ του Βόλου, Νικολάι Άλχο.

Στον όμιλο, η ομάδα του Μάρκου Κάνερβα κέρδισε μόνο το Μαυροβούνιο τον προηγούμενο Ιούνιο, με 2-0 εντός έδρας. Το Μαυροβούνιο πάντως, στα δύο βαλκανικά ντέρμπι με τη Ρουμανία (2-0) και τη Βοσνία (1-1) στην Ποντγκόριτσα, μάζεψε τέσσερις βαθμούς.

Δεν είναι εύκολο σε αυτό το ματς να γίνει εκτίμηση σημείου. Καλύτερη περίπτωση μοιάζει το 2-3 γκολ σε απόδοση άνω του 1.95, στη λογική ότι και οι δύο ομάδες το επαλήθευσαν επτά φορές στα τελευταία δέκα παιχνίδια τους.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ρουμανία – Βοσνία: 1 (απόδοση 1.99), 21:45
  • Μαυροβούνιο – Φινλανδία: 2-3 γκολ (απόδοση 1.97), 21:45

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss