Η ανάλυση της JATO Dynamics για τον Αύγουστο 2022 – FleetNews

Μετά από μακρά περίοδο πτώσης, οι ευρωπαϊκές ταξινομήσεις νέων οχημάτων αυξήθηκαν κατά 3,5% τον Αύγουστο 2022, ενώ, όπως δείχνει η ανάλυση της JATO Dynamics, η ζήτηση EV κινεζικής κατασκευής αυξήθηκε κατά 78% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2021. Ακόμα, τα βενζινοκίνητα αύξησαν το μερίδιο αγοράς τους, ενώ επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη των EV. Το Volkswagen T-Roc ηγήθηκε της αγοράς για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της JATO Dynamics για 27 ευρωπαϊκές αγορές, ο όγκος πωλήσεων αυξήθηκε κατά 3,5% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2021, στις 739.037 μονάδες. Παρά την αύξηση αυτή, ο συνολικός όγκος σε ετήσια βάση συνέχισε να μειώνεται, υποχωρώντας κατά 12%, στις 7.143.46 μονάδες.
Από τις 27 ευρωπαϊκές αγορές, μόνον έξι σημείωσαν πτώση τον Αύγουστο, οι πέντε μεγάλες ευρωπαϊκές (Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο) παρουσίασαν ανάπτυξη. Ο Felipe Munoz, Global Analyst της JATO Dynamics, σχολίασε: «Η κατάσταση είναι ακόμα αρκετά περίπλοκη. Αν και ο κλάδος μαθαίνει σιγά-σιγά πώς να αντιμετωπίζει την έλλειψη εξαρτημάτων και ανταλλακτικών, οι καταναλωτές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν μεγάλες λίστες αναμονής για νέα οχήματα, με πολλούς να αναγκάζονται να στραφούν στην αγορά μεταχειρισμένων».

Τα SUV και τα Κατηγορίας B ηγούνται της ανάπτυξης
Τον περασμένο μήνα, τα SUV αντιπροσώπευσαν σχεδόν το 48% των ταξινομήσεων νέων οχημάτων. Οι Κατηγορίες C-SUV και B-SUV εξασφάλισαν μερίδιο αγοράς 18,9% και 18,3% αντίστοιχα, μπροστά από την Κατηγορία B (hatchback και sedan) με 17,9%. Το Volkswagen Group ηγήθηκε της κατηγορίας SUV, με ποσοστό 28%, ξεπερνώντας το μερίδιό του 26,5% στη συνολική αγορά. Η γερμανική εταιρεία σημείωσε αύξηση όγκου κατά 16%, κυρίως χάρη στο Volkswagen T-Roc – το κορυφαίο σε πωλήσεις όχημα στην Ευρώπη τον Αύγουστο – και τις ισχυρές επιδόσεις των Tiguan, ID.4 και Taigo.
Η Stellantis έπεται του Volkswagen Group  στην κατηγορία SUV, αλλά σημείωσε πτώση 9%. Οι ταξινομήσεις των Peugeot 3008 (-39%), Opel/Vauxhall Grandland (-29%), Citroen C5 Aircross (-16%) και Jeep Renegade και Compass (-42% και -53% αντίστοιχα) μειώθηκαν. Παρόλα αυτά, οι θετικές ε …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss