Η απόλυτη κόντρα: Sylvester Stallone vs Arnold Schwarzenegger – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

Ο Arnold Schwarzenegger και ο Sylvester Stallone, είναι οι δυο πιο θρυλικοί action star των 80s και 90s και μέσα από το βιντεάκι του Joblo έχουμε την απόλυτη κόντρα τους. Εσείς έχετε κάποια προτίμηση; Περιμένουμε τα σχόλια σας.
[embedded content]
Sylvester Stallone
O Michael Sylvester Gardenzio Stallone (Νέα Υόρκη, 6 Ιουλίου 1946), ευρύτερα γνωστός ως Σιλβέστερ Σταλόνε, είναι Ιταλοαμερικανός ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Σε ηλικία 15 ετών πήρε υποτροφία για το Αμερικανικό Κολέγιο της Ελβετίας στη Γενεύη και έπειτα σπούδασε υποκριτική στο πανεπιστήμιο του Μαϊάμι.
Ο Σταλόνε είναι ευρέως γνωστός από τον ρόλο του Ρόκυ Μπαλμπόα, τον οποίο δημιούργησε ο ίδιος. Η ιδέα για την ταινία ήρθε το 1975, όταν παρακολούθησε τον αγώνα του Μοχάμεντ Άλι με τον Τσακ Γουέπνερ. Ο Σταλόνε έγραψε το σενάριο της ταινίας Ρόκυ και ύστερα προσπάθησε να το προωθήσει σε κάποιον παραγωγό κινηματογραφικών ταινιών που να ενδιαφερόταν. Οι Ρόμπερτ Τσάρτοφ και Ίργουιν Γουίνκλερ εντυπωσιάστηκαν από το σενάριο και έτσι ξεκίνησαν τη συνεργασία τους. Η ταινία ήταν υποψήφια σε 10 κατηγορίες στα Βραβεία Όσκαρ του 1977, αποσπώντας τα βραβεία της Καλύτερης Ταινίας, της Καλύτερης Σκηνοθεσίας και του Καλύτερου Μοντάζ. Ο ίδιος ο Σταλόνε ήταν υποψήφιος στις κατηγορίες του καλύτερου σεναριογράφου και του καλύτερου πρωταγωνιστικού ρόλου.
Ο Σταλόνε πρωταγωνίστησε και έγραψε το σενάριο για το Ρόκυ 2 (1979), το Ρόκυ 3 (1982), το Ρόκυ 4 (1985) και το Ρόκυ 5 (1990). Επίσης, έχει ταυτιστεί με το ρόλο του Ράμπο, στις ομώνυμες ταινίες στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει το 1982, το 1985 και το 1988.
Έγραψε το σενάριο, πρωταγωνίστησε και επιμελήθηκε τη σκηνοθεσία των ταινιών Ρόκυ Μπαλμπόα (2006) και του Τζον Ράμπο (2008). Βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Creed το 2015.
Arnold Schwarzenegger
Ο Arnold Alois Schwarzenegger (30 Ιουλίου …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss