Η Apple εξηγεί πως μπορούν οι χρήστες να αξιοποιήσουν πλήρως το iPhone τους ως webcam στον Mac

Όταν η Apple ανακοίνωσε ότι οι χρήστες Mac θα μπορούσαν να «κολλήσουν» ένα iPhone στην πλάτη του MacBook τους για να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της καλύτερης ομολογουμένως κάμερας του ως webcam, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που χαμογέλασαν… ειρωνικά.

Ο λόγος είναι ότι οι web κάμερες των MacBook ποτέ δεν ξεχώριζαν για την ποιότητά τους ενώ τελευταία συμβάν αποτελούν οι πολύ χαμηλές επιδόσεις της ενσωματωμένης κάμερας που βρίσκουμε στην Apple Studio Display οθόνη.
Η μηχανικός λογισμικού Karen Xing της Apple εξήγησε στο WWDC 2022 τον τρόπο λειτουργίας του χαρακτηριστικού Continuity Camera του macOS Ventura σε μία 20 λεπτών παρουσίαση και παρακάτω μπορείτε να δείτε τα βασικά στοιχεία της.

Το macOS Ventura θα αναγνωρίσει άμεσα την κάμερα και το μικρόφωνο του iPhone, οπότε και η λειτουργία σχεδόν οποιασδήποτε εφαρμογής τηλεδιάσκεψης θα λειτουργεί κανονικά. Αν και η Apple παρουσίασε μόνο το FaceTime και αναφέρθηκε στα εργαλεία Zoom, Microsoft Teams και Webex κατά τη διάρκεια της βασικής παρουσίασης στο WWDC 2022, οι developers δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι για να λειτουργήσουν οι εφαρμογές τους.
Η αξιοποίηση λειτουργιών όπως οι Portrait, Studio Light και Center Stage μπορείτε επίσης να θεωρείται δεδομένη ανεξάρτητα από τον τύπο της εφαρμογής και βρίσκονται σε ένα «dropdown» μενού δίπλα στην ένδειξη για την μπαταρία του iPhone. Οι χρήστες μπορούν επίσης να αλλάξουν τον προσανατολισμό του iPhone (landscape ή portrait mode). Εφόσον επιλεχθεί το Portrait Mode, πραγματοποιείται μεγέθυνση.
 
Το FaceTime πάντως δεν είναι η μοναδική εφαρμογή που «αλλάζει μαγικά» στο iPhone μόλις το συνδέσετε με τον MacBook σας. Η Karen Xing έδειξε ότι το ίδιο συμβαίνει και με το Zoom με την Apple να προσφέρει ένα API αυτό …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss