Η Apple λέει στους προμηθευτές να αποφύγουν τη σήμανση «Made in Taiwan» στις αποστολές προς την Κίνα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple προειδοποίησε τους Ταϊβανούς προμηθευτές να διασφαλίσουν ότι οι αποστολές στην Κίνα συμμορφώνονται με τον κανονισμό που ισχύει εδώ και χρόνια για την σήμανση των προϊόντων μετά την πρόσφατη επίσκεψη της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, Nancy Pelosi, την περασμένη εβδομάδα στην Ταϊπέι.

To ειδησεογραφικό πρακτορείο Nikkei σε σχετικό άρθρο του έκανε γνωστό ότι η Αμερικάνικη εταιρεία επικοινώνησε με τους προμηθευτές και τους κατασκευαστές των προϊόντων της στην Ταϊβάν, λέγοντας τους ότι τα προϊόντα και τα ανταλλακτικά που προορίζονται για την ηπειρωτική χώρα θα πρέπει να αναφέρουν ως πηγή προέλευσης την «Chinese Taipei» ή την «Taiwan, China».
Το παραπάνω έρχεται σε συμφωνία με μία πολιτική που υπήρχε εδώ και αρκετά χρόνια, ωστόσο η εφαρμογή της έγινε επιτακτική μετά την έξαρση των εντάσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Κίνας εξαιτίας της επίσκεψης της Nancy Pelosi στο νησί την περασμένη εβδομάδα.
Σύμφωνα με την πολιτική της Κίνας, οι αρμόδιες αρχές στην Κίνα έχουν το δικαίωμα να καθυστερήσουν ή ακόμη και να απορρίψουν αποστολές προϊόντων που αναγράφουν στη συσκευασία της «Made in Taiwan». Από την άλλη, το αυτοδιοικούμενο νησί έχει το δικό του σύνολο κανόνων σήμανσης. Οι αποστολές πρέπει να αναφέρουν ως χώρα προέλευσης την «Ταϊβάν» ή τη «Δημοκρατία της Κίνας».
Τόσο η Apple όσο και πολλές άλλες Αμερικανικές εταιρείες έχουν μια περίπλοκη σχέση με την Κίνα και αν πράγματι ισχύουν οι πληροφορίες του Nikkei, τότε δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Apple επιδιώκει να κατευνάσει το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Το 2019, …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss