Η Apple ‘παραπλάνησε τους ανθρώπους’ και επιβράδυνε τις συσκευές ‘έως και 58%

Η Apple βρέθηκε στο άλλο άκρο μιας αγωγής 750 εκατομμυρίων λιρών για την εταιρεία με την κατηγορία ότι κάνει throttling σε παλαιότερα iPhone πριν το 2017. Η μήνυση που υποβλήθηκε από τον Justin Gutmann, ακτιβιστή για τα δικαιώματα των καταναλωτών, ισχυρίζεται ότι η εταιρία σκόπευε να κρύψει την κατώτερη απόδοση των παλαιότερων iPhone με το να μην προειδοποιήσει τους χρήστες σχετικά με το throttling εκ των προτέρων.

Πίσω το 2017, αναφέραμε ότι η Apple φέρεται να ρίχνει την απόδοση σε παλαιότερα μοντέλα iPhone με μια ενημέρωση λογισμικού. Αν και όχι αμέσως, η Apple παραδέχτηκε αργότερα ότι κάνει throttling στις συσκευές. Σύμφωνα με την εταιρεία, η αμφιλεγόμενη ενέργεια είχε ως στόχο την προστασία των τηλεφώνων των χρηστών από τυχαίους τερματισμούς και όχι από προγραμματισμένη απαξίωση.
Ο Justin Gutmann έχει καταθέσει μήνυση στο Competition Appeals Tribunal κατά της Apple για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα το Cupertino. Εάν το δικαστήριο αποφασίσει την υπόθεση κατά της Apple, η εταιρεία εξετάζει ένα πιθανό πρόστιμο άνω των 750 εκατομμυρίων λιρών που θα κατανεμηθεί σε σχεδόν 25 εκατομμύρια χρήστες που επηρεάστηκαν.

Σύμφωνα με τον Gutmann, η Apple απέτυχε να αποκαλύψει το throttling στους χρήστες εκ των προτέρων επειδή η εταιρεία ήθελε να κρύψει την αδυναμία των παλιών μπαταριών iPhone να συμβαδίσουν με τις νέες απαιτήσ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss