Η Apple προειδοποιεί τους χρήστες στην περίπτωση αντικατάστασης της οθόνης του iPhone 11 με κάποια «aftermarket»

Η Apple για ακόμη μία φορά έδειξε ότι δεν εγκρίνει την επισκευή των συσκευών iPhone με third-party εξαρτήματα.

Σε μία νέα ιστοσελίδα υποστήριξης, η Apple έκανε γνωστό ότι οι χρήστες των iPhone 11, iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max θα διαπιστώσουν ότι εμφανίζεται ένα μήνυμα στο τμήμα «About» στις «Ρυθμίσεις» του κινητού τους (Important Display Message) στην περίπτωση που αντικαταστήσουν την οθόνη του με κάποιο εξάρτημα third-party (aftermarket). Το μήνυμα θα λέει ότι «κατέστη αδύνατον να πιστοποιηθεί ότι αυτό το iPhone διαθέτει αυθεντική οθόνη της Apple».

Αν θυμάστε, ένα παρόμοιου τύπου μήνυμα εμφανίζεται και στην περίπτωση που αντικατασταθεί η μπαταρία των συσκευών iPhone XR, iPhone XS και iPhone XS Max με κάποια λύση τρίτου. Το μήνυμα τότε έγραφε: «Κατέστη αδύνατον να πιστοποιηθεί ότι αυτό το iPhone έχει αυθεντική μπαταρία της Apple. Οι πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας δεν είναι διαθέσιμες για αυτή τη μπαταρία». Η εταιρεία φαίνεται πως ενεργοποίησε την σχετική προειδοποίηση με την έκδοση 13.1 του iOS.

Το μήνυμα που θα εμφανίζεται σε περίπτωση αλλαγής της οθόνης με εξάρτημα aftermarket δεν επηρεάζει κατά τα άλλα τη λειτουργία της συσκευής, αλλά η Apple προειδοποιεί στην ιστοσελίδα υποστήριξης της, ότι η χρήση μη εγκεκριμένων από την Apple οθονών ή η προτίμηση μη εξουσιοδοτημένων από την Apple παρόχων service ενδέχεται να οδηγήσει σε προβλήματα με το multi-touch, σε προβλήματα με τον ambient light sensor ή σε ζητήματα με την βαθμονόμηση των χρωμάτων της οθόνης κ.ά.

Η εταιρεία επιπλέον επισημαίνει ότι ενδέχεται να εμφανιστεί ένα ακόμη μήνυμα στους χρήστες, που θα τους ειδοποιεί ότι ενημερώθηκαν οι πληροφορίες της συσκευής τους. Αυτό σημαίνει ότι η συσκευή θα διατηρεί ένα αρχείο που θα λέει ότι η συσκευή διαθέτει ένα μη πιστοποιημένο από την Apple εξάρτημα για τις ανάγκες του service καθώς και για ανάλυση σε περίπτωση ζητήματος ασφαλείας.

Engadget

Πηγήe
Author:

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss