Η αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου συνέλαβε τον φερόμενο ως χάκερ του GTA VI

Η αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου συνέλαβε έναν 17χρονο ύποπτο για hacking.

Οι αναφορές δείχνουν ότι η σύλληψη συνδέεται με το hacking της Rockstar Games που οδήγησε πρόφατα σε μεγάλη διαρροή του Grand Theft Auto VI. Ο ίδιος ύποπτος ενδέχεται να εμπλέκεται και στo hacking της Uber πριν λίγες ημέρες.
Σύμφωνα με τις πηγές του δημοσιογράφου Matthew Keys, η σύλληψη είναι αποτέλεσμα έρευνας στην οποία συμμετείχαν η αστυνομία του Λονδίνου, η Εθνική Μονάδα Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου και το FBI. Ο Keys σημείωσε ότι η αστυνομία ή/και το FBI θα αποκαλύψουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη σύλληψη αργότερα σήμερα. Η Αστυνομία του Λονδίνου δήλωσε στο Engadget ότι «δεν έχει να μοιραστεί περαιτέρω πληροφορίες σε αυτό το στάδιο».
Η διαρροή του GTA VI είναι αναμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο hacker μοιράστηκε 90 συνολικά βίντεο από μια δοκιμαστική έκδοση του παιχνιδιού, το οποίο είναι ένας από τους πιο πολυαναμενόμενους τίτλουςόλων των εποχών χωρίς καν να έχει ανακοινωθεί. Η Rockstar, η οποία τείνει να κρατάει κλειστά τα χαρτιά της σχετικά με τη διαδικασία ανάπτυξής των παιχνιδιών της, επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι όντως το υλικό προέρχεται από το GTV VI. Ανέφερε ακόμα ότι το περιστατικό δεν θα επηρεάσει την ανάπτυξη του παιχνιδιού και ότι θα “παρουσιάσει” με το σωστό τρόπο στους θαυμαστές τον επόμενο τίτλο της blockbuster σειράς μόλις όλα είναι έτοιμα.

Η Uber είχε και αυτή ένα πολύ σημαντικό περιστατικό κυβερνοασφάλειας αυτό τον μήνα. Η εταιρεία δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι ο εν λόγω hacker δεν είχε πρόσβαση σε λογαριασμούς χρηστών, αλλά η εταιρεία προσπαθούσε ακόμη να προσδιορίσει τον αντίκτυπο της εισβολής. Η Uber ανέφερε ακόμα ότι υπάρχ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss