Η Canon ανακοίνωσε την EOS M200 με 4K video και dual-pixel eye-detect autofocus

Η Canon ανακοίνωσε την entry-level mirrorless φωτογραφική μηχανή EOS M200, η οποία διαδέχεται την δημοφιλή EOS M100.

Αν και διατηρεί τον ίδιο αισθητήρα APS-C ανάλυσης 24,1 Megapixels με το προηγούμενο μοντέλο, διαθέτει αναβαθμισμένο επεξεργαστή εικόνας Digic 8. Η πρόσθετη ισχύς του επεξεργαστή «ξεκλειδώνει» δύο σημαντικά νέα χαρακτηριστικά: τα Dual Pixel eye-detect AutoFocus και τη δυνατότητα λήψης βίντεο σε ανάλυση 4K στα 24p, αν και δυστυχώς με 1,6x crop. H φωτογραφική μηχανή υποστηρίζει επίσης βίντεο αργής κίνησης (HD, 120fps) αλλά και λειτουργία time-lapse με ανάλυση 4K.

Όπως και η compact της εταιρείας PowerShot G7 X Mark III, έτσι και η EOS M200 μπορεί να τραβήξει κάθετο βίντεο και σε συνδυασμό με την flip-up touchscreen (3,0 ιντσών, 1040K-dot) θα ικανοποιήσει σε κάποιο βαθμό τους χρήστες που «ξεκινούν» με το vlogging. Εξάλλου, χάρη στην τιμή της, απευθύνεται, όπως λέει η εταιρεία, και σε χρήστες που θέλουν κάτι καλύτερο για vlogging από το κινητό τους.

Η κάμερα έχει το ίδιο σώμα με την EOS M100, και επομένως έχει μικρές διαστάσεις ενώ διατηρεί την ίδια διάταξη πλήκτρων και χειριστηρίων, καθώς και flip-up οθόνη αφής, μέσω της οποίας πραγματοποιούνται οι περισσότερες ρυθμίσεις. Χάρη στον αισθητήρα, περιμένουμε από την EOS M200 να προσφέρει τις ίδιες υψηλής ποιότητας φωτογραφίες με τον προκάτοχό της, με χρωματική ακρίβεια και υψηλής λεπτομέρειας RAW αρχεία.

Το Dual-Pixel Autofocus της Canon φημίζεται επίσης για την ακρίβεια του τόσο στη λήψη φωτογραφιών όσο και στη λήψη βίντεο, ωστόσο το eye-detect Autofocus αποτελεί πρόσθετη βοήθεια για τους χρήστες που δεν έχουν μεγάλη εμπειρία. Σε αυτό βοηθάει και η «δημιουργική υποβοήθηση» (Creative Assist) στο μενού της συσκευής.

Η Canon επίσης αύξησε τον αριθμό των επιλέξιμων σημείων AF από τα 49 στα 123 με την νέα EOS M200 ενώ η ευαισθησία ISO είναι 100-25600 σε βήματα 1/3 στοπ.

Η νέα EOS M200 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο σε λευκό και μαύρο χρώμα σε kit με το σύστημα φακού EF-M 15-45mm F4.5-6.3 IS STM με τιμή $549.

Engadget

Πηγήe
Author:

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss