Η Corsair επιδεικνύει ένα νέας γενιάς SSD με ταχύτητες 10.000MB/s

Με ένα teaser, η Corsair αποκάλυψε ορισμένα στοιχεία για το επερχόμενο PCIe 5.0 M.2 SSD της, που είναι και το πρώτο που υποστηρίζει το πρότυπο PCIe Gen5 από τον γνωστό κατασκευαστή.

Η νέα σειρά solid state drives της εταιρείας έχει την ονομασία MP700 (η σειρά MP600 ακολουθεί τις προδιαγραφές PCIe Gen4) και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, προσφέρει εκπληκτικές ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής (sequential), οι οποίες αγγίζουν τα 10.000 MB/s και 9.500 MB/s αντίστοιχα.
Βασιζόμενη επίσης σε μία ισχυρή συνεργασία που έχει με την AMD αυτή τη περίοδο, η Corsair ήθελε να τονίσει τη συμβατότητα της νέας της σειράς SSD με την πλατφόρμα AM5. Αυτό ενδεχομένως σημαίνει ότι η σειρά MP700 ενδέχεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο αυτού του έτους, για να συμπέσει με την κυκλοφορία της επόμενης γενιάς επεξεργαστών της AMD. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι σημερινοί 12ης γενιάς επεξεργαστές Core της Intel (Alder Lake) προσφέρουν ήδη υποστήριξη στο πρότυπο PCIe 5.0.

Αν ισχύουν οι παραπάνω ονομαστικές ταχύτητες και στην… πραγματικότητα, τότε η σειρά MP700 θα είναι έως και 40% ταχύτερη από την ταχύτερη και ακριβότερη σειρά PCIe 4.0 SSD που προσφέρει η Corsair στην αγορά (MP600 Pro XT). Ακόμα βεβαίως δεν γνωρίζουμε για την τιμή, αλλά είναι σίγουρο ότι θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην εμπορική επιτυχία της σειράς MP700. Άλλωστε δεν είναι και ότι ταχύτερο λαμβάνοντας υπόψη όσα έχουν ανακοινώσει μέχρι σήμερα οι κατασκευαστές. Η Apacer για παράδ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss