Η ΕΕ καταρτά σχέδιο για τους Ρώσους που φεύγουν από τη χώρα για να μην πολεμήσουν στην Ουκρανία

Η ΕΕ σπεύδει να καταρτίσει σχέδιο για τους πολίτες της Ρωσίας που φεύγουν για να μην επιστρατευτούν και σταλούν να πολεμήσουν στην Ουκρανία

Έκτακτη συνάντηση οργανώνεται μεθαύριο Δευτέρα στις Βρυξέλλες για τον συντονισμό του χειρισμού του ζητήματος των ρώσων στρατευσίμων οι οποίοι εγκαταλείπουν τη χώρα τους για να μην επιστρατευτούν και σταλούν να πολεμήσουν στην Ουκρανία σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η συνάντηση των πρεσβευτών των 27 κρατών μελών της ΕΕ συγκλήθηκε στο πλαίσιο του λεγόμενου ολοκληρωμένου μηχανισμού αντιμετώπισης πολιτικών κρίσεων, διευκρίνισε εκπρόσωπος της τσεχικής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η σύγκλησή της «δείχνει πόσο σοβαρά αντιμετωπίζουμε τις τρέχουσες εξελίξεις στη Ρωσία και στην Ουκρανία και τη δέσμευσή μας να συντονίσουμε μια αποτελεσματική αντίδραση», έκρινε.
Οι πρεσβευτές θα ενημερωθούν από ειδικούς και θα ληφθούν υπόψη «οι απόψεις και οι ανησυχίες» κάθε κράτους μέλους, συνέχισε.

Ως αυτό το στάδιο, οι 27 απέχουν πολύ από το να έχουν κοινή γραμμή ως προς την αντιμετώπιση των Ρώσων οι οποίοι εγκαταλείπουν την πατρίδα τους διότι δεν θέλουν να πάνε να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Προκλήθηκε πανικός όταν ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωση τη μερική επιστράτευση. Θα κληθούν εκατοντάδες χιλιάδες έφεδροι να ενταχθούν στο ρωσικό στράτευμα λόγω της πορείας αυτής που το Κρεμλίνο βάπτισε «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.
Μέλος της πολωνικής κυβέρνησης δήλωσε πως η Βαρσοβία δεν θα προσφέρει άσυλο στους Ρώσους που εγκαταλε …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss