Η ΕΕ θέλει να επιβάλει 5 χρόνια ασφάλειας και 3 χρόνια ενημερώσεων λειτουργικού συστήματος για όλα τα smartphones

Οι νομοθέτες της ΕΕ προτείνουν νέους κανόνες για τα smartphones που πωλούνται στην Ευρώπη οι οποίοι αν τελικώς ισχύσουν, θα φέρουν σημαντικές αλλαγές σε ότι είχαμε συνηθίσει.

Συγκεκριμένα οι ρυθμιστικές αρχές προτείνουν οι κατασκευαστές smartphone να παρέχουν τουλάχιστον πέντε χρόνια ενημερώσεις ασφαλείας και τρία χρόνια ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος για όλες τις συσκευές τους. Επιπλέον, οι εν λόγω ενημερώσεις ασφαλείας και λειτουργικού συστήματος θα πρέπει να φτάνουν στους χρήστες “το αργότερο δύο μήνες μετά την ευρεία κυκλοφορία τους”.
Εάν εφαρμοστούν, οι κανόνες αυτοί θα μπορούσαν να αλλάξουν ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι κατασκευαστές Android smartphones διαχειρίζονται την υποστήριξη λογισμικού για τις συσκευές τους. Η Samsung και η Google είναι οι μόνοι κατασκευαστές που υπόσχονται πενταετείς ενημερώσεις ασφαλείας για τα τηλέφωνά τους. Ακόμα κι έτσι όμως, δεν απολαμβάνουν όλα τα μοντέλα τους αυτά τα οφέλη αλλά συνήθως τα πιο ακριβά. Η Samsung εκδίδει επίσης τέσσερις μεγάλες ενημερώσεις του Android στις premium συσκευές της, αποτελώντας τον κατασκευαστή με την καλύτερη πολιτική στο συγκεκριμένο οικοσύστημα. Συγκριτικά, η Google και άλλες μάρκες παρέχουν τρεις ή λιγότερες σημαντικές ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος για επιλεγμένες συσκευές.
Ένας κανονισμός όπως αυτός θα μπορούσε να αναγκάσει τις εταιρείες να κυκλοφορούν σημαντικές ενημερώσεις όχι μόνο για τις ναυαρχίδες τους αλλά και για τις λιγότερο premium συσκευές που συνήθως δεν λαμβάνουν μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις ενημέρωσης από τους κατασκευαστές.
Το αρχικό σχέδιο του κανονισμού υπαγορεύει επίσης ότι η αυτονομία της μπαταρίας μιας συσκευής “δεν πρέπει να ε …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss