Η ΕΕ ζητάει απο την Τουρκία αυτοσυγκράτηση σε Συρία και Ιράκ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε την Τουρκία σε αυτοσυγκράτηση και επείγουσα αποκλιμάκωση για την επιχείρηση «Γαμψό Ξίφος» στη Συρία και το Ιράκ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «καλεί σε αυτοσυγκράτηση και επείγουσα αποκλιμάκωση», τόνισε ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν αρμόδιος για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο, ερωτηθείς σχετικά με την επιχείρηση της Τουρκίας «Γαμψό Ξίφος».
O κ. Στάνο σημείωσε ότι «η ΕΕ παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις και ανησυχεί για την πρόσφατη κλιμάκωση της βίας στη Συρία, την Τουρκία και το Ιράκ. Ανησυχούμε επίσης για τα θύματα. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας για την απώλεια της ζωής αθώων πολιτών και η ΕΕ καλεί σε αυτοσυγκράτηση και επείγουσα αποκλιμάκωση».

Ο ίδιος υπογράμμισε επίσης τη στήριξη για εκεχειρία στη Συρία και επισήμανε τη δέσμευση της ΕΕ «στην ενότητα, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και του Ιράκ».
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί

Το τουρκικό πυροβολικό συνέχισε εν τω μεταξύ σήμερα (24/11) να βομβαρδίζει για έκτη διαδοχική ημέρα θέσεις της κουρδικής πολιτοφυλακής στη βορειοανατολική Συρία, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 13 επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν με βαρύ πυροβολικό σε περιοχές που ελέγχονται από τις υπό τους Κούρδους Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις κοντά στη βορειοανατολι …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss