Η εφαρμογή που καταλαμβάνει τον κόσμο όσο πιο αθόρυβα γίνεται

Το Slack είναι μια online σουίτα γραφείου, που συνδέει άτομα, τμήματα και εργασίες ώστε να γίνονται όλα γρηγορότερα. «Slack» τη λένε και για την ώρα έχει μόλις 8 εκατ. ενεργούς χρήστες τη μέρα, αν και οι παράγοντες της αγοράς ορκίζονται πως σύντομα θα φτάσει τις μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια.

Γιατί τότε η αξία της αποτιμάται ακόμα και στα 8 δισ. δολάρια και οι περισσότεροι επαγγελματίες του κλάδου της τεχνολογίας πιστεύουν πως όλοι τη χρησιμοποιούν;

Καλωσορίσατε στον μαγικό κόσμο του Slack, μιας cloud πλατφόρμας επαγγελματικών εργαλείων και messaging υπηρεσιών που κυκλοφόρησε το 2013 και καταλαμβάνει πια τον επιχειρηματικό κόσμο πιο γρήγορα απ’ όσο μπορεί να μετρήσει ο συνιδρυτής της Cal Henderson.

Το Slack είναι μια online σουίτα γραφείου, ένας κόμβος συνεργασίας των υπαλλήλων μιας εταιρίας που συνδέει άτομα, τμήματα και εργασίες ώστε να γίνονται όλα γρηγορότερα. Δουλεύει σαν κοινωνικό εταιρικό δίκτυο, δημιουργώντας γκρουπ ατόμων και φύλλα εργασίας για την καλύτερη online συνεργασία.

Οι υπάλληλοι επικοινωνούν με διάφορους τρόπους και μοιράζονται ιδέες και λύσεις μέσω προσωπικών μηνυμάτων, καναλιών επικοινωνίας και notifications. Ταυτοχρόνως, παρέχει και εφαρμογές γραφείου για το διαμοιρασμό αρχείων και την καλύτερη οργάνωση ενός τμήματος.

Παρά το γεγονός βέβαια ότι ο εταιρικός κόσμος και ο ευρύτερος χώρος της τεχνολογίας ξέρουν πια καλά αυτό το office chatroom app, οι περισσότεροι συνεχίζουν να το αγνοούν, αν και θα τους προλάβουν πιθανότατα οι εξελίξεις.

Ο Henderson, ο βρετανός προγραμματιστής που ξεκίνησε το Slack με τον διευθύνοντα σύμβουλο Stewart Butterfield ως εσωτερικό εργαλείο της εταιρίας που είχε τότε ο τελευταίος (Tiny Speck), λέει πως δεν είναι παρά ένα επικοινωνιακό και αναλυτικό εργαλείο για τους περίπου 600 εκατ. εργαζομένους παγκοσμίως στον τομέα της γνώσης.

Μέχρι να καταλάβει βέβαια τον κόσμο και να τη χρησιμοποιήσουν αυτά τα 600 εκατ. άνθρωποι («ας είμαστε ρεαλιστές, αυτό δεν θα συμβεί ποτέ. Είμαστε ικανοποιημένοι και με 500 εκατομμύρια!», αστειεύεται ο Henderson), η εφαρμογή παραμένει πολλά υποσχόμενη και η αγορά τη λατρεύει γιατί έχει την ικανότητα να γεννά κέρδη με τρομακτικό ρυθμό.

Και είναι αυτή ακριβώς η υγιής βάση των εσόδων της που εκτινάσσει την αξία της ακόμα και στα 8 δισ. δολάρια, παρά τη μικρή για την ώρα δεξαμενή των χρηστών της. Από τα 8 εκατ. των χρηστών της εξάλλου, τα 3 εκατ. πληρώνουν για να χρησιμοποιήσουν τις πιο προωθημένες υπηρεσίες της, κάτι που δίνει στη Slack περισσότερα από 200 εκατ. δολάρια σε ετήσια έσοδα!

Πρόσφατα μάλιστα έλαβε χρηματοδότηση της τάξης του 1,2 δισ. δολαρίων, στέλνοντας την εκτιμώμενη αξία της ήδη στα 5,1 δισ. δολάρια, αν και πολλοί αναλυτές επιμένουν πως για την εξαγορά της θα χρειαστούν σίγουρα 7-8 δισ. δολάρια.

https://www.youtube.com/watch?v=9RJZMSsH7-g

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss