Η… εγκληματικά υποτιμημένη ταινία Warrior – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

Ο Tom Conlon είναι ο νεότερος γιος ενός αλκοολικού πρώην μποξέρ, που επιστρέφει στο σπίτι, αφού έχει εκπαιδευτεί από τον πατέρα του, για να συμμετέχει σε έναν διαγωνισμό πολεμικών τεχνών. Αυτός ο δρόμος θα τον οδηγήσει σύντομα σε σύγκρουση με τον μεγαλύτερο αδερφό του.

Το Warrior δεν είναι ακόμα μια ταινία που έχει να κάνει με πολεμικές τέχνες (και ειδικότερα με το Mixed Martial Arts), καθότι κατατάσσεται αυτόματα στις καλύτερες του είδους με το πολυδιάστατο θέμα της, τις εξαιρετικές ερμηνείες της και την υπέροχη οπτική σε αρκετούς τομείς. Αρχικά θεωρείς πως δεν είναι εξαιρετικά πρωτότυπη, ωστόσο η καλή σκηνοθεσία και οι πολύ καλές ερμηνείες την κάνουν κάτι διαφορετικό και ξεχωριστό.
Μάλιστα, αν δεν το είχε επισκιάσει εκείνη την εποχή η ταινία με τους Κρίστιαν Μπέιλ και Μάρκ Γουόλμπεργκ, τότε θα μιλούσαμε για μια ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη και μια δυναμική επάνοδο των ταινιών, που έχουν να κάνουν με πολεμικές τέχνες και γενικότερα ξύλο.
Το κοινωνικό υπόβαθρο της ταινίας είναι αρκετά ενδιαφέρον (αν και υπάρχουν κάποιες ενστάσεις για το κατά πόσο μπορεί να ταυτιστεί ο θεατής με έναν Αμερικάνο στρατιώτη του πολέμου στο Ιράκ) και φυσικά όλοι περιμένουν την μονομαχία των δύο αδελφών, η οποία είναι εξαιρετικά καλογυρισμένη και αμφίρροπη.
Από ερμηνείες εκτός των Hardy και Edgerton την παράσταση κλέβει ο υπέροχος Nick Nolte σε έναν ρόλο “βούτυρο στο ψωμί του”, ενώ οι δυο πρωταγωνιστές είναι εξαιρετικοί στους ρόλους τους. Ο Tom Hardy την εποχή που ξεκίνησε ν …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss