Η Ελληνική συνδρομητική τηλεόραση είναι πλέον πιο ακριβή – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

Περίπου 10% πιο ακριβά θα πληρώνουν, κατά πως φαίνεται, οι Έλληνες την συνδρομητική τους τηλεόραση από την 1η Ιουλίου, δεδομένου ότι επανέρχεται το τέλος υπέρ του Δημοσίου που θα επιβαρύνει με επιπλέον 10% την αξία της συνδρομής, δηλαδή την τιμή συμπεριλαμβανομένου και του πάγιου τέλους που εισπράττεται υπέρ της επιχείρησης προ του φόρου προστιθέμενης αξίας.

Σύμφωνα με το Insider, το οικονομικό επιτελείο δεν αποφάσισε την αναστολή του φόρου, ο οποίος είχε επιβληθεί για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2016 με τον νομό 4830/2021, ανεστάλη όμως με σχετική ρύθμιση από την 1η Οκτωβρίου 2020 έως και τα τέλη του τρέχοντος μήνα.
Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι ο φόρος στην συνδρομητική θα βαρύνει τους καταναλωτές που διατηρούν συνδρομή στους εγχώριους παρόχους τηλεοπτικού συνδρομητικού περιεχομένου κι όχι σε διεθνείς πλατφόρμες που είναι διαθέσιμες στην χώρα μας, όπως Netflix, Disney+, Apple TV+, Amazon Prime κ.ά., δεδομένου ότι οι εν λόγω εταιρείες δεν διατηρούν παράρτημα στην χώρα μας με ελληνικό ΑΦΜ.
Αυτός είναι και ο λόγος οι εγχώριοι πάροχοι όλο το προηγούμενο διάστημα προχώρησαν σε συντονισμένες προσπάθειες ζητώντας την παράταση της αναστολής του τέλους έως και το 2023. Σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα COSMOTE, VODAFONE και NOVA – WIND, δια μέσου της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας, απέστειλαν επιστολή στην ελληνική κυβέρνηση, χωρίς όμως κάποια επιτυχία, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η εν λόγω πολιτική στρεβλώνει τον ανταγωνισμό.
«Όλες οι διεθνείς πλατφόρμες τυγχάνουν φορολογικής ασυλίας την ώρα που στους εγχώριους παρόχους επιστρέφει το τέλος υπέρ του Δημοσίου και μάλιστα σε μια περίοδο που οι καταναλωτές έρχοντα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss